Reklama
Reklama
Fazolové burrito
Fotogalerie:

Fazolové burrito

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Inspirace ze světa

Podle receptu Nely Zikmundové z Brandýsa nad Labem

Ingredience

  • 2 bílé jogurty řeckého typu
  • 2 lžíce nadrobno pokrájených papriček jalapeño
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzeného tofu
  • špetka římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 8 kukuřičných tortill
  • 70 g polníčku
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 avokádo
  • 1/2 lžičky mletého chilli koření
  • 1 limetka
  • 1 stroužek česneku
  • na ozdobu rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jogurt promícháme s nadrobno pokrájenými papričkami a dochutíme ho solí s pepřem.

  2. krok2

    Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené tofu, přidáme římský kmín, koriandr, sůl a pepř.

  3. Tofu dáme stranou a na pánvičce nahříváme z obou stran tortilly, které jsme lehce potřeli olivovým olejem.

  4. Polníček opereme a osušíme. Fazole propláchneme vodou a necháme pořádně okapat. Z avokáda vydlabeme dužinu, rozmačkáme ji vidličkou a ochutíme chilli kořením, limetkovou šťávou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  5. Na nahřáté tortilly rozetřeme nejprve jogurtovou vrstvu, pak rozložíme fazole, tofu, polníček a trochu avokádové směsi.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová roláda II

Špenátová roláda II

V této podobě špenát miluje moje rodina. Alena Sekeráková, Račice
Zdravě a chutně /05.12.08
Kuřecí prsa s kopřivovou  nádivkou

Kuřecí prsa s kopřivovou nádivkou

Připravuji tohle jídlo vždy o Velikonocích. Když ti přijdou hosté, můžeš jim ...
Zdravě a chutně /29.03.13
Čočka s paprikou

Čočka s paprikou

Neboj se vyzkoušet můj recept, je to opravdu vynikající jídlo, které navíc velmi ...
Zdravě a chutně /25.09.12
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Kapiová pomazánka

Kapiová pomazánka

Je jemnější než kupovaná.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /26.01.16
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Po tomto dietním rizotu nemusíš mít strach, že přibereš.

Daniela Konečná, Kladeruby

...
Zdravě a chutně /28.01.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama