Reklama
Reklama
Fazolové burrito
Fotogalerie:

Fazolové burrito

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Inspirace ze světa

Podle receptu Nely Zikmundové z Brandýsa nad Labem

Ingredience

  • 2 bílé jogurty řeckého typu
  • 2 lžíce nadrobno pokrájených papriček jalapeño
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzeného tofu
  • špetka římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 8 kukuřičných tortill
  • 70 g polníčku
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 avokádo
  • 1/2 lžičky mletého chilli koření
  • 1 limetka
  • 1 stroužek česneku
  • na ozdobu rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jogurt promícháme s nadrobno pokrájenými papričkami a dochutíme ho solí s pepřem.

  2. krok2

    Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené tofu, přidáme římský kmín, koriandr, sůl a pepř.

  3. Tofu dáme stranou a na pánvičce nahříváme z obou stran tortilly, které jsme lehce potřeli olivovým olejem.

  4. Polníček opereme a osušíme. Fazole propláchneme vodou a necháme pořádně okapat. Z avokáda vydlabeme dužinu, rozmačkáme ji vidličkou a ochutíme chilli kořením, limetkovou šťávou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  5. Na nahřáté tortilly rozetřeme nejprve jogurtovou vrstvu, pak rozložíme fazole, tofu, polníček a trochu avokádové směsi.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanková kaše s grilovanou  hruškou

Pohanková kaše s grilovanou hruškou

Pro přípravu pohankové kaše je nejvhodnější lámanka, nemusí se dlouho vařit.  ...
Zdravě a chutně /14.10.16
Zahradnické kuře

Zahradnické kuře

Chutě se prolnou a kuře je voňavé.

Radka Novotná, Louny

Zdravě a chutně /10.07.14
Nakládaná pečená rajčata

Nakládaná pečená rajčata

Rajčata jsou zeleninou, kterou mnozí z nás ještě neumí úplně docenit. Přitom jsou tak ...

Zdravě a chutně /23.07.16
Tvarohové noky se špenátem

Tvarohové noky se špenátem

Pokrm plný síly uvařený během pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Zdravě a chutně /15.04.12
Špenátová roláda II

Špenátová roláda II

V této podobě špenát miluje moje rodina.
Alena Sekeráková, Račice
Zdravě a chutně /05.12.08
Krůtí karbanátky s mrkví

Krůtí karbanátky s mrkví

Tyto karbanátky nejsou smažené na pánvi, ale pečené v troubě. Jsou rychle hotové a ...
Zdravě a chutně /09.03.12
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama