Reklama
Fazolové burrito
Fotogalerie:

Fazolové burrito

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Inspirace ze světa

Podle receptu Nely Zikmundové z Brandýsa nad Labem

Ingredience

  • 2 bílé jogurty řeckého typu
  • 2 lžíce nadrobno pokrájených papriček jalapeño
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzeného tofu
  • špetka římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 8 kukuřičných tortill
  • 70 g polníčku
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 avokádo
  • 1/2 lžičky mletého chilli koření
  • 1 limetka
  • 1 stroužek česneku
  • na ozdobu rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jogurt promícháme s nadrobno pokrájenými papričkami a dochutíme ho solí s pepřem.

  2. krok2

    Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené tofu, přidáme římský kmín, koriandr, sůl a pepř.

  3. Tofu dáme stranou a na pánvičce nahříváme z obou stran tortilly, které jsme lehce potřeli olivovým olejem.

  4. Polníček opereme a osušíme. Fazole propláchneme vodou a necháme pořádně okapat. Z avokáda vydlabeme dužinu, rozmačkáme ji vidličkou a ochutíme chilli kořením, limetkovou šťávou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  5. Na nahřáté tortilly rozetřeme nejprve jogurtovou vrstvu, pak rozložíme fazole, tofu, polníček a trochu avokádové směsi.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

Sušená rajčata dodají pokrmu naprosto neopakovatelnou chuť. Zuzana Tržilová, Třeboň
Zdravě a chutně /23.06.14
Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Podáváme s brambory a volským okem.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /31.03.14
Zapečené lilky se sýrem

Zapečené lilky se sýrem

Moje maminka je výborná kuchařka, která zároveň dbá na zdravou výživu, takže často ...
Zdravě a chutně /24.04.12
Placičky ze Surimi tyčinek

Placičky ze Surimi tyčinek

Vhodné pro ty, kteří si udržují štíhlou linii.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.02.13
Bramborová kaše se špenátem

Bramborová kaše se špenátem

Špenát a česnek jsou výbornou prevencí proti chřipkám a nachlazení. A ještě si na ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Jakmile ceny lilku v obchodech klesnou na rozumnou mez, máme ho na stole skoro ...

Zdravě a chutně /22.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu