Reklama
Fazolové burrito
Fotogalerie:

Fazolové burrito

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Inspirace ze světa

Podle receptu Nely Zikmundové z Brandýsa nad Labem

Ingredience

  • 2 bílé jogurty řeckého typu
  • 2 lžíce nadrobno pokrájených papriček jalapeño
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzeného tofu
  • špetka římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 8 kukuřičných tortill
  • 70 g polníčku
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 avokádo
  • 1/2 lžičky mletého chilli koření
  • 1 limetka
  • 1 stroužek česneku
  • na ozdobu rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jogurt promícháme s nadrobno pokrájenými papričkami a dochutíme ho solí s pepřem.

  2. krok2

    Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájené tofu, přidáme římský kmín, koriandr, sůl a pepř.

  3. Tofu dáme stranou a na pánvičce nahříváme z obou stran tortilly, které jsme lehce potřeli olivovým olejem.

  4. Polníček opereme a osušíme. Fazole propláchneme vodou a necháme pořádně okapat. Z avokáda vydlabeme dužinu, rozmačkáme ji vidličkou a ochutíme chilli kořením, limetkovou šťávou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  5. Na nahřáté tortilly rozetřeme nejprve jogurtovou vrstvu, pak rozložíme fazole, tofu, polníček a trochu avokádové směsi.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzský rýžový salát

Francouzský rýžový salát

Lehký, chutný a osvěžující salát nejen pro horké letní dny. Lucie Špaisová, ...
Zdravě a chutně /08.05.10
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Polévka vonící česnekem a majoránkou obsahuje kromě zdravé pohanky, také mrkev, celer a...
Zdravě a chutně /17.04.17
Nátěrka z vařené tresky

Nátěrka z vařené tresky

Pijeme k ní nejraději čaj s citronem.

Šárka Trefílková, Praha

Zdravě a chutně /21.01.16
Zeleninové soudečky

Zeleninové soudečky

Tyhle kulaté cukety chutnají úplně stejně jako klasické, ale podle mě vypadají ...

Zdravě a chutně /22.08.16
Těstoviny se zeleninovým lečem

Těstoviny se zeleninovým lečem

Můžeš do něj přidat i nějaké své oblíbené koření.

Alžběta ...

Zdravě a chutně /01.08.16
Gratinované brambory s kedlubnou a ředkvičkami

Gratinované brambory s kedlubnou a ředkvičkami

Můj velmi oblíbený recept. Miluji zeleninu.

Jana Litovčenková, Jílové

Zdravě a chutně /06.08.12
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama