Perfektní luštěninový oběd.
Hana Kupková, Ostrava
Ingredience
- 250 g fazole
- olej na smažení
- 1 větší cibule
- 1/2 ks větší cuketa
- 2 mrkev
- kousek dýně hokkaido (lze ji nahradit zelím či jinou zeleninou)
- koření podle chuti sůl, sójová omáčka, gulášová směs
- kousek miso pasta či 1/2 kostky zeleninového bujonu
- 1 balení noků – gnocchi di patate (500 g)
- 2 - 3 ks ředkvičky
- 1 větší rajče
- olivový olej do noků
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole, které jsme den předem máčeli (12 hodin), uvaříme doměkka. Po uvaření slijeme vodu a necháme je v hrnci.
-
Na pánvi na troše oleje orestujeme nasekanou cibulku, cuketu, jednu nastrouhanou mrkev, dýni, přidáme směs koření, miso pastu, trochu podlijeme a chviličku podusíme (stačí 2–3 minuty). Směs přidáme k fazolím a zamícháme.
-
Noky uvaříme podle návodu. Mezitím nakrájíme rajče a ředkvičky nadrobno a nastrouháme druhou mrkev. Noky omastíme olivovým olejem, přidáme rajče, mrkev a ředkvičky a zamícháme.