Reklama
Fazolová  polévka se švestkami
Fotogalerie:

Fazolová polévka se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nenech se odradit nezvyklou kombinací surovin.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 100 g suchých fazolí
  • trocha divokého koření
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mladá cibulk
  • podle potřeby sůl
  • trocha oleje
  • 50 g hladké mouky
  • 80 g sušených švestek
  • 1 párek
  • 200 ml mléka
  • cukr a ocet podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole nejprve namočíme na několik hodin do vody. Pak vodu vyměníme za čistou, přidáme bobkový list, nové koření, pepř, sůl a prolisovaný česnek a vaříme doměkka.

  2. Nasekanou cibuli orestujeme na oleji, přidáme mouku, osmažíme a zalijeme asi 200 ml vody. Vsypeme švestky a 10 minut povaříme. Pak přilijeme mléko, uvařené fazole a pokrájený párek a prohřejeme. Polévku dochutíme cukrem a octem.   

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Dokonalá kombinace chutí. Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /26.10.11
Mrkvový salát se semínky

Mrkvový salát se semínky

Dýňová semínka jím jako prevenci proti rakovině. 

Jana Tumlířová, Praha

Zdravě a chutně /18.02.16
Celozrnný quiche se šunkou

Celozrnný quiche se šunkou

Francouzský slaný koláč v dietnější verzi.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.03.16
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je vydatná a zasytí i jedlíky!
Jaroslava Skřehotová, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
Boloňská omáčka se sójou

Boloňská omáčka se sójou

Boloňské špagety trochu jinak.Výborná pikantní omáčka od mého táty.

Aneta Gazdová, ...

Zdravě a chutně /02.06.12
Smetanový pangasius se zeleninou

Smetanový pangasius se zeleninou

S vařením mi pomáhá můj malý syn.

Tereza Krausová, Kladno

Zdravě a chutně /28.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu