Reklama
Fazolová polévka
Fotogalerie:

Fazolová polévka

Dagmar Šimáčková

Tišnov
Rodinný recept, starý několik generací.
Dagmar Šimáčková, Tišnov

Ingredience

  • 1,5 hrnku fazole bílé
  • hrst houby sušené
  • 6 kuliček nové koření
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 3 bobkový list
  • 3 brambory
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 200 ml smetana
  • 1 lžička ocet

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole přes noc namočíme do studené vody.
  2. Druhý den je dáme společně se sušenými nebo čerstvými houbami, novým kořením, pepřem a bobkovým listem vařit.
  3. Když jsou fazole skoro měkké, dolijeme vodu, osolíme je a přidáme asi tři brambory nakrájené na kostky. Znovu uvedeme do varu.
  4. Až brambory změknou, zahustíme polévku hladkou moukou, kterou rozšleháme v trošce vody.
  5. Polévku ještě asi pět minut povaříme. Mezitím si v malém kastrůlku rozpustíme lžíci sádla, na něm krátce zpěníme mletou papriku (sádlo nesmí být moc rozehřáté, jinak paprika zhořkne).
  6. Sádlo vlijeme do odstavené polévky a přidáme přibližně 200 ml smetany. Podle potřeby dochutíme octem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí filet se švédskou omáčkou

Rybí filet se švédskou omáčkou

Na másle opečené rybí filety, podávané se studenou smetanovou omáčkou s jablky a ...
Zdravě a chutně /27.09.14
Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Když není hrachová sezona, použij mražený.

Martina Kadlečková, Strakonice

Zdravě a chutně /23.07.17
Rybičky se salátem

Rybičky se salátem

Připrav vtipné pohoštění pro své přátele.
Jana Honzíková, Olomouc
Zdravě a chutně /19.10.10
Kuřecí prsa s těstovinami

Kuřecí prsa s těstovinami

I kdybych je jedla denně, nepřejí se mi.
Eva Ešnerová, Nymburk
Zdravě a chutně /22.01.09
Kuskus se sójovým masem

Kuskus se sójovým masem

Jídlo‚ které připravuji‚ když nestíhám.
Kateřina Slánská, Dolní Podluží
...
Zdravě a chutně /14.09.10
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu