Reklama
Farfalle s artyčoky
Fotogalerie:

Farfalle s artyčoky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý, ale skvělý recept, který jsem získala na dovolené.

Martina Jiroutová, Domažlice

Ingredience

  • 50 g anglické slaniny
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g těstovin farfalle
  • 4 lžíce olivového oleje
  • podle potřeby sůl
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 160 g sterilovaných artyčoků
  • trocha parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a oboje nakrájíme najemno. Motýlky uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale „na skus“.

  2. krok2

    2. Mezitím rozehřejeme v pánvi olej, na něm vyškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli i česnek a krátce opečeme. Podle potřeby osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a podusíme přibližně 5 minut, aby cibule zesklovatěla. 

  3. krok3

    3. Sterilované artyčoky necháme okapat, každý kousek překrojíme, přidáme do pánve ke směsi se slaninou a společně vše prohřejeme. 

  4. 4. Těstoviny scedíme, necháme okapat a hned promícháme s artyčoky. Podáváme sypanéparmazánem.


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Je lehký a přitom dobře zasytí. Určitě po něm nikdo nepřibere zbytečná ...
Zdravě a chutně /03.09.16
Vločkáče

Vločkáče

Tyhle placičky jsou pochoutka, které se prostě nedá odolat.
Petra Byronová, Mimoň
...
Zdravě a chutně /04.02.10
Rybí filé na karí

Rybí filé na karí

Servírujeme s hranolky nebo s rýží.


Apolenka Stryková, Kroměříž

Zdravě a chutně /29.03.17
Losos s olivovou tapenádou a cuketou

Losos s olivovou tapenádou a cuketou

Recept mám z jedné restaurace ve Francii.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Zdravě a chutně /04.07.16
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Ještě uvařit kávu a svačina je hotová.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /20.09.16
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji ...
Zdravě a chutně /18.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu