Reklama
Falešná dršťková z hlívy
Fotogalerie:

Falešná dršťková z hlívy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeme zahustit instantní jíškou.

Tomáš Čížek, Stebno 

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • kousek celeru
  • olej
  • 1 cibule
  • 500 g hlíva ústřičná
  • 2-3 lžíce sladká paprika
  • 1 l vývar (masový nebo zeleninový)
  • trocha soli a pepře
  • nať celeru a petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na nudličky pokrájenou mrkev, petržel a celer. 

  2. V hrnci na oleji osmahneme cibuli a přidáme na men--ší kousky pokrájenou hlívu. Posypeme paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené natě a vaříme 20 minut. Pak vmícháme osmahlou zeleninu a povaříme ještě 10 minut.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Andrea Hrečková, Praha
Zdravě a chutně /22.06.19
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09

Čína z lilku

Variace na "čínu" chutná s lilkem výborně, je lehká a rychlá, vyzkoušej ji.
Helena ...
Zdravě a chutně /13.01.10
Bezlepkové  vanilkové  rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

S vykrajovátkem jde práce rychle od ruky.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /27.11.16
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
Slepičí vývar

Slepičí vývar

Polévka je grunt, říkala moje babička a já jí věřím. Bez dobrého drůbežího ...
Zdravě a chutně /07.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu