Reklama
Dýňový koláč
Fotogalerie:

Dýňový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Veronika Dobrovolná, Přibyslav

Ingredience

  • Těsto:
  • 170 g hladké mouky
  • 20 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 110 g másla
  • dle potřeby voda
  • na formu tuk a mouka
  • Náplň:
  • 3 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 110 ml smetany
  • 350–400 g upečené a rozmixované dýně hokkaido

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: sypké ingredience důkladně promícháme. Do směsi přidáme změklé máslo nakrájené na malé kostičky a zapracujeme. Poté pomalu přiléváme studenou vodu tak, aby vzniklo vláčné těsto. Směs zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice přibližně na 1 hodinu odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme formu na pečení. Vytřeme ji máslem a vysypeme moukou. Těsto pak vyndáme z lednice a vyválíme na tenký kulatý plát, který přeneseme do formy. Vytvarujeme tak, aby těsto příliš nepřečnívalo, a vidličkou pečlivě propícháme.

  3. Náplň: v misce promícháme vajíčka, nešleháme, pouze mícháme. Do vajec přidáme třtinový cukr a špetku soli, propracujeme tak, aby se cukr rozpustil. Dále vsypeme do směsi skořici, hřebíček, kardamom a na závěr smetanu. Důkladně promícháme. Přidáme dýňové pyré a opět důkladně zamícháme. Nelekejte se tekuté konzistence. Směs poté vlijeme do připravené formy vystlané těstem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z krůtího masa

Polévka z krůtího masa

Je to moc dobrá a zdravá pochoutka. Dana Jančaříková, Vsetín
Zdravě a chutně /14.12.08
Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Rychlý a snadný recept, který Vás zaručeně potěší!

Michaela Bajerová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.13
Zapékané papriky s mletým masem a fazolemi

Zapékané papriky s mletým masem a fazolemi

Pokud máte rádi papriky, vyzkoušejte tento recept.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /08.01.13
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina ...

Zdravě a chutně /25.06.13
Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Ideální večeře – lehká a přitom sytá.

Lenka Endrlová, Halvíčkův Brod

Zdravě a chutně /01.04.17
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu