Reklama
Dýňové rizoto
Fotogalerie:

Dýňové rizoto

Marta Kačíková
Marta Kačíková
Strakonice

Výborné jako samostaný pokrm i příloha.

Marta Kačíková, Strakonice

Ingredience

  • 500 g rýže
  • 500 g dýně
  • 1 ks pórek
  • 2 ks cibule
  • 300 ml smetana
  • mletý kmín
  • muškátový oříšek
  • 8 ks hřebíček
  • sůl
  • pepř
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, spaříme,  scezenou vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou v poměru 1:2, osolíme, přidáme trochu oleje, půlku cibule a 8 hřebíčků a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Z hotové rýže cibuli a hřebíčky vyjmeme.
  2. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na tenké měsíčky pokrájený pórek a krátce osmahneme. Poté přidáme na menší kostičky nakrájenou dýni, osolíme, aby dýně pustila šťávu. Dochutíme mletým kmínem, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vše za občasného míchání dusíme asi 15 minut, dokud dýně nezměkne.
  3. Dýňovou směs zalijeme smetanou, necháme krátce povařit a smícháme s dušenou rýží. Lze též podávat jako rýži zalitou dýňovou omáčkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátky  na sušených rajčatech

Krůtí plátky na sušených rajčatech

Drůbež považuji za nejzdravější maso. Připravuji ji na olivovém oleji. Olga Lísková,...
Zdravě a chutně /29.06.13
Lyonský salátek

Lyonský salátek

Každé jaro se těším na čerstvý zelený salát, který si sami pěstujeme ...
Zdravě a chutně /18.08.09
Květák na paprice

Květák na paprice

Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou
Zdravě a chutně /17.09.09
Salát z těstovin a citrusů

Salát z těstovin a citrusů

V zimě musíme doplňovat vitaminy.

Lucie Drvotová, Brno

Zdravě a chutně /24.11.16
Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

Červenou čočku si mohou dopřát i lidé trpící dnou, kteří se jinak musí luštěninám...

Zdravě a chutně /22.09.15
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Cukety můžete podávat například s kyselým zelím.

Petra Janků, Turnov

Zdravě a chutně /28.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu