Reklama
Dýňová směs pohankou a tofu
Fotogalerie:

Dýňová směs pohankou a tofu

Marta Kačíková
Marta Kačíková
Strakonice

Zdravá a chutná večeře.

Marta Kačíková, Strakonice

Ingredience

  • 400 g pohanka lámanka
  • 1 kg dýně
  • 4 ks zeleninová paprika
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 300 g marinované tofu
  • 2 lžičky tymián
  • 1 lžička mletý zázvor
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku propláchneme, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Povaříme asi 3 minuty, pak sejmeme z ohně, celý hrnec zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 30 minut.
  2. Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kostičky dýně a papriky, osolíme, ochutíme kořením a dusíme asi 10 minut do změknutí. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, podusíme dalších 5 minut a sejmeme z ohně. Do směsi přidáme kostičky marinovaného tofu, promícháme a necháme pod pokličkou prohřát.
  3. Hotovou pohanku promícháme a servírujeme politou dýňovou směsí. Místo tofu můžeme použít tvrdý uzený sýr.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní jehla

Pikantní jehla

Maso zůstává krásně šťavnaté. Milada Pernicová, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /09.06.16
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
Polenta se sušenými rajčaty

Polenta se sušenými rajčaty

Připravit polentu není nic složitého.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.01.15
Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Podáváme s brambory a volským okem.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /31.03.14
Mandlové müsli tyčinky

Mandlové müsli tyčinky

Energie v kapse.

Kateřina Macháčková, Kaplice

Zdravě a chutně /30.04.13
‚‚Vegoš‘‘ s houbami

‚‚Vegoš‘‘ s houbami

Díky droždí je plný vitaminů.
Petra Temiaková, Praha
Zdravě a chutně /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu