Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené červené zelí s řepou

Dušené červené zelí s řepou

4.4/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 173 g
Tuky 43 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu k masu nebo karbanátkům všeho druhu? Dál už hledat nemusíte, právě jste ji našli!

Suroviny

badyán 2 hvězdičky
skořice 2 svitky
syrová, na kolečka
cukr 3 PL
vinný ocet červený 100 ml
kůra a šťáva
na plátky
křen 6 PL
nastrouhaný
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Začněte zelím
Odstraňte vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte hodně najemno. Máslo rozehřejte v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit.

2

Vsypte pokrájenou cibuli, řepu a zelí, posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.

3

Nechte chuti pracovat
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu.

4

Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypte.

Související články

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč