Reklama
Dušené zelí s těstovinami
Fotogalerie:

Dušené zelí s těstovinami

Lenka Vašková

Liberec
Šunkofleky – to je taková naše klasika. Proč ale nezkusit připravit jejich zeleninovou variantu! Těstoviny v kombinaci se zelím chutnají výborně.
Lenka Vašková, Liberec

Ingredience

  • 1 malá hlávka zelí hlávkové
  • 1 cibule
  • 100 g tuk na smažení
  • 1 balení nudle široké
  • 200 g slanina anglická
  • 1/8 l mléko
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí omyjeme, nastrouháme, prosolíme a necháme ­od­ležet. Na polovině tuku osma­žíme kostičky cibulky, při­dáme zelí s trochou vody a dusíme do poloměkka.
  2. Když je zelí hotové, přidáme k němu vařené scezené těstoviny, pokrájenou an­glickou slaninu, zbytek tuku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Směs dáme do vymazané nádoby a zalejeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 mi­nut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo čerstvým salátem.
     
    TIPY: Místo slaniny můžeme těstoviny připravit například s mletým masem.
    Před zapečením těstoviny posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehká polévka z řapíkatého celeru

Lehká polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer má v mé kuchyni čestné místo pro svou příjemně kořeněnou ...
Zdravě a chutně /08.06.13
Masové koule v čočce

Masové koule v čočce

Zajímavá kombinace, určitě si pošmákneš.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /18.11.14
Kuře po Italsku

Kuře po Italsku

Kuře pečené v bazalkové marinádě, obložené restovanou zeleninou.
Pavel Štrougal, ...
Zdravě a chutně /27.02.12
Kuskus se zeleninou, šunkou a sýrem

Kuskus se zeleninou, šunkou a sýrem

Suroviny obměňuji podle toho, co mám doma.

Aneta Woźnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /09.04.17
Citronový cizrnový koláč

Citronový cizrnový koláč

Ráda zkouším nové recepty i z netradičních surovin. Tento koláč je nejen ...
Zdravě a chutně /19.11.08
Kapusta s bylinkovými bramborami

Kapusta s bylinkovými bramborami

Zdravý, výborný a lehce stravitelný oběd.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Zdravě a chutně /03.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu