Ingredience
- 1 malá hlávka zelí hlávkové
- 1 cibule
- 100 g tuk na smažení
- 1 balení nudle široké
- 200 g slanina anglická
- 1/8 l mléko
- 2 vejce
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí omyjeme, nastrouháme, prosolíme a necháme odležet. Na polovině tuku osmažíme kostičky cibulky, přidáme zelí s trochou vody a dusíme do poloměkka.
-
Když je zelí hotové, přidáme k němu vařené scezené těstoviny, pokrájenou anglickou slaninu, zbytek tuku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
Směs dáme do vymazané nádoby a zalejeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo čerstvým salátem.TIPY: Místo slaniny můžeme těstoviny připravit například s mletým masem.
Před zapečením těstoviny posypeme strouhaným sýrem.