Reklama
Dušené zelí s těstovinami
Fotogalerie:

Dušené zelí s těstovinami

Lenka Vašková

Liberec
Šunkofleky – to je taková naše klasika. Proč ale nezkusit připravit jejich zeleninovou variantu! Těstoviny v kombinaci se zelím chutnají výborně.
Lenka Vašková, Liberec

Ingredience

  • 1 malá hlávka zelí hlávkové
  • 1 cibule
  • 100 g tuk na smažení
  • 1 balení nudle široké
  • 200 g slanina anglická
  • 1/8 l mléko
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí omyjeme, nastrouháme, prosolíme a necháme ­od­ležet. Na polovině tuku osma­žíme kostičky cibulky, při­dáme zelí s trochou vody a dusíme do poloměkka.
  2. Když je zelí hotové, přidáme k němu vařené scezené těstoviny, pokrájenou an­glickou slaninu, zbytek tuku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Směs dáme do vymazané nádoby a zalejeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 mi­nut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo čerstvým salátem.
     
    TIPY: Místo slaniny můžeme těstoviny připravit například s mletým masem.
    Před zapečením těstoviny posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chléb z bezlepkové směsi

Chléb z bezlepkové směsi

Můžeš ho připravit také v domácí pekárně. Dobromila Hermanová, Opava
Zdravě a chutně /23.11.10
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Houby, to pro mě není jen smaženice nebo klasické řízky z hub. Moc jsem si oblíbila...
Zdravě a chutně /05.12.08
Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Výborná je ohřívaná s chlebem. Jako přílohu můžeš dát i brambory.
...
Zdravě a chutně /08.12.10
Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Tento recept jsem se naučil od mého dobrého kamaráda Ládi. Lilek teď chystám pro ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Grilovaný salát

Grilovaný salát

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /26.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu