Reklama
Dušené ředkvičky s tvarůžky
Fotogalerie:

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 ks jarní cibulka
  • 2 svazky čerstvé ředkvičky
  • 1–2 stroužky česnek
  • olej na smažení
  • 50 ml pivo
  • 150 g pikantní tvarůžky
  • trocha soli a pepře
  • opečené pečivo podle potřeby
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulku a ředkvičky důkladně opláchneme, odstraníme konečky a nasekáme na stejně velké dílky. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky.
  2. krok2

    V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku zlehka osmahneme. Postupně přidáváme kousky jarní cibulky, ředkviček a česneku. Vše dobře promícháme a směs orestujeme. Zalijeme pivem a necháme chvilku povařit.

  3. krok3

    Tvarůžky pokrájíme na kostičky (připravujeme je raději na plastovém prkénku, protože dřevěné snadno nasákne typické aroma). Zeleninovou směs odstavíme a necháme ji mírně zchladnout. Na závěr do ní vmícháme pokrájené tvarůžky (syrečky).

  4. Hotovou směs dle vlastní chuti dosolíme a připepříme. Podáváme na opečených toastech nebo jiném pečivu. Ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo. Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

Kuře pečené spolu s paprikou, cibulí, žampiony a bílým vínem.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Zdravě a chutně /23.06.12
Bezlepkový bramborový guláš

Bezlepkový bramborový guláš

Tento recept na skvělý guláš mám od své maminky, jen jsem ho upravila pro bezlepkovou ...

Zdravě a chutně /27.07.13
Květáková polévka s tofu

Květáková polévka s tofu

Když máš opravdu hlad, uvař si ji, je sytá.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /05.06.14
Rychlý kuskus s tuňákem

Rychlý kuskus s tuňákem

Ingredience na dip prostě jen smícháme.

Jana Hlavičková, Teplice

Zdravě a chutně /02.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu