Reklama
Dušené ředkvičky s tvarůžky
Fotogalerie:

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 ks jarní cibulka
  • 2 svazky čerstvé ředkvičky
  • 1–2 stroužky česnek
  • olej na smažení
  • 50 ml pivo
  • 150 g pikantní tvarůžky
  • trocha soli a pepře
  • opečené pečivo podle potřeby
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulku a ředkvičky důkladně opláchneme, odstraníme konečky a nasekáme na stejně velké dílky. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky.
  2. krok2

    V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku zlehka osmahneme. Postupně přidáváme kousky jarní cibulky, ředkviček a česneku. Vše dobře promícháme a směs orestujeme. Zalijeme pivem a necháme chvilku povařit.

  3. krok3

    Tvarůžky pokrájíme na kostičky (připravujeme je raději na plastovém prkénku, protože dřevěné snadno nasákne typické aroma). Zeleninovou směs odstavíme a necháme ji mírně zchladnout. Na závěr do ní vmícháme pokrájené tvarůžky (syrečky).

  4. Hotovou směs dle vlastní chuti dosolíme a připepříme. Podáváme na opečených toastech nebo jiném pečivu. Ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s kroupami

Brambory s kroupami

Pojďme oprášit jeden zapomenutý recept. Eva Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /14.06.11
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Pečená kuřecí křídla na květáku

Pečená kuřecí křídla na květáku

Jednoduchý, ale osvědčený recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /20.12.12
Steak z tuňáka

Steak z tuňáka

Cena je vyšší, ale ta chuť za to stojí.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /20.05.13
Nudle s lososem a koprem

Nudle s lososem a koprem

Neboj se čerstvého kopru, hodně lidí se mu vyhýbá, ale jeho svěží chuť se ...

Zdravě a chutně /25.05.14
Pohankové šátečky

Pohankové šátečky

Pochoutka nejen pro vegetariány.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /08.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu