Kuře jíme doma často, tato úprava patří k našim nejoblíbenějším.
Eliška Kajetánová, Plzeň
Ingredience
- 4 porce kuře
- podle potřeby sůl
- na obalení trocha hladké mouky
- 1 cibule
- 4 rajčata
- 2 ks zelená paprika
- olej na smažení
- 1 snítka rozmarýnu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Porce kuřete očistíme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
-
Na oleji osmažíme po obou stranách porce kuřecího masa a vyjmeme je z hrnce. Vložíme cibuli, kterou krátce zpěníme, a přidáme omytou větvičku rozmarýnu. Osmažené porce kuřete vložíme zpět do hrnce, zalijeme několika lžícemi vody a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.
-
Potom kuře obložíme nakrájenými rajčaty a dusíme dále na mírném ohni. O něco později přidáme ke kuřeti nakrájené nudličky paprik a vše dusíme doměkka. Z hrnce vyjmeme pouze holou větvičku rozmarýnu, lístky by se měly během dušení uvolnit a zůstat v omáčce.
-
Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo jinou přílohou podle chuti.