Reklama
Dušené kuře s paprikami a rajčaty
Fotogalerie:

Dušené kuře s paprikami a rajčaty

Eliška Kajetánová

Plzeň

Kuře jíme doma často, tato úprava patří k našim nejoblíbenějším.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Ingredience

  • 4 porce kuře
  • podle potřeby sůl
  • na obalení trocha hladké mouky
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • 2 ks zelená paprika
  • olej na smažení
  • 1 snítka rozmarýnu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Porce kuřete očistíme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.

  2. Na oleji osmažíme po obou stranách porce kuřecího masa a vyjmeme je z hrnce. Vložíme cibuli, kterou krátce zpěníme, a přidáme omytou větvičku rozmarýnu. Osmažené porce kuřete vložíme zpět do hrnce, zalijeme několika lžícemi vody a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.

  3. Potom kuře obložíme nakrájenými rajčaty a dusíme dále na mírném ohni. O něco později přidáme ke kuřeti nakrájené nudličky paprik a vše dusíme doměkka. Z hrnce vyjmeme pouze holou větvičku rozmarýnu, lístky by se měly během dušení uvolnit a zůstat v omáčce.

  4. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo jinou přílohou podle chuti.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křidélka v marinádě se salátem

Křidélka v marinádě se salátem

Na talíř jsem přidala ještě vařenou kukuřici. Brigita Sováková, Milevsko
Zdravě a chutně /25.06.16
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Polévka s vločkovou zavářkou

Polévka s vločkovou zavářkou

Tuto polévku si oblíbí i ti‚ kteří jinak ovesné vločky rádi nemají.
Marcela ...
Zdravě a chutně /13.04.10
Salát s granátovým jablkem

Salát s granátovým jablkem

Tereza Krásová, Kladno

Zdravě a chutně /12.02.18
Chřestová hnízda

Chřestová hnízda

Hodí se k nim zapékané brambory se smetanou.

Veronika Šípková, Humpolec

Zdravě a chutně /20.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu