Doporučuji dělat v tlakovém hrnci, kde vznikne silná šťáva z masa.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- 500 g hovězí krk
- 1 cibule
- olej
- brambory
- 2 lžíce pohankové krupičky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na dně tlakového hrnce na lžíci oleje. Přidáme osolené a opepřené maso a zprudka osmažíme, aby se zatáhlo. Podlijeme 3 dcl vody a v tlakovém hrnci vaříme 45 minut.
-
Mezitím oloupeme, nakrájíme a uvaříme brambory. Jakmile bude maso hotové, vyndáme ho z hrnce a zbytek omáčky zredukujeme nad plamenem s přidáním krupičky na zahuštění a na závěr dosolíme.