Reklama
Dušená ředkev s petrželovou rýží
Fotogalerie:

Dušená ředkev s petrželovou rýží

Hana Kupková

Ostrava
Vegetariány tímto jídlem moc potěšíte. A myslím, že nejen je.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • Směs s ředkví
  • 20 ml olej na smažení
  • 1–2 cibule s natí
  • 300 g (bílá) ředkev
  • 1/2 balení klíčky
  • 2-3 rajčata
  • špetka sůl
  • 1 lžička koření na americké brambory
  • Rýže
  • špetka sůl
  • hrst bylinky zelené
  • 2 balení rýže
  • 1 lžíce máslo
  • 1 petržel
  • 1/2 lžíčky kurkuma
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit rýži.
  2. Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme nastrouhanou ředkev, klíčky a nasekaná rajčata. Okořeníme a chvíli dusíme.
  3. Do uvařené horké rýže vmícháme oříšek másla, nastrouhanou petržel, vše osolíme, okořeníme kurkumou, pepřem a natěmi.
  4. Servírujeme zvlášť směs a zvlášť rýži.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Kuřátko s kopřivami

Kuřátko s kopřivami

Tato jarní pochoutka je skutečně dokonalá.

Jitka Marková, Rýmařov

Zdravě a chutně /12.03.16
Osvěžující salát

Osvěžující salát

Výborná letní večeře, podávej s chlebem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /11.08.17
Špagety s olivovým pestem

Špagety s olivovým pestem

Podle receptu

Kláry Pelcové z Jičína

Zdravě a chutně /23.02.20
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Zasněžená  vánoční zelenina

Zasněžená vánoční zelenina

Po svátečním hodování je třeba se zase pomalu dostat do normálu. Čím se tedy zasytit? ...
Zdravě a chutně /20.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu