Reklama
Dušená ředkev s petrželovou rýží
Fotogalerie:

Dušená ředkev s petrželovou rýží

Hana Kupková

Ostrava
Vegetariány tímto jídlem moc potěšíte. A myslím, že nejen je.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • Směs s ředkví
  • 20 ml olej na smažení
  • 1–2 cibule s natí
  • 300 g (bílá) ředkev
  • 1/2 balení klíčky
  • 2-3 rajčata
  • špetka sůl
  • 1 lžička koření na americké brambory
  • Rýže
  • špetka sůl
  • hrst bylinky zelené
  • 2 balení rýže
  • 1 lžíce máslo
  • 1 petržel
  • 1/2 lžíčky kurkuma
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit rýži.
  2. Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme nastrouhanou ředkev, klíčky a nasekaná rajčata. Okořeníme a chvíli dusíme.
  3. Do uvařené horké rýže vmícháme oříšek másla, nastrouhanou petržel, vše osolíme, okořeníme kurkumou, pepřem a natěmi.
  4. Servírujeme zvlášť směs a zvlášť rýži.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkový salát s filetem z tresky

Čočkový salát s filetem z tresky

Vynikající lehký oběd, který lze jíst i studený. Martina Košařová, Plzeň
Zdravě a chutně /14.09.14
Kuřecí maso s tyčinkami

Kuřecí maso s tyčinkami

S touto mňamkou si před návštěvou ostudu neuděláš.
Iveta Němečková, Hodonín
...
Zdravě a chutně /08.12.08
Zeleninový salát s jáhlami

Zeleninový salát s jáhlami

Podávej jako samostatný pokrm, třeba k večeři.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /17.05.11
Kukuřice s dresinkem

Kukuřice s dresinkem

Preferuji zeleninu, bez masa se klidně obejdu.
Milan Plch, Brno
Zdravě a chutně /10.10.08
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Překvapí tě, jak je příjemně vláčný.
Erika Uchytilová, Praha
Zdravě a chutně /24.05.11
Chřestová pochoutka

Chřestová pochoutka

Jednoduchý a zajímavý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /11.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu