Reklama
Dušená mrkev s česnekem
Fotogalerie:

Dušená mrkev s česnekem

Václav Vomáčka

Městec Králové

Zdravý oběd nebo lehká večeře.

Václav Vomáčka, Městec Králové

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg mrkev
  • trocha sůl
  • 120 g máslo
  • 1 palička utřený česnek
  • 2 lžíce nasekaná petrželka
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Důkladně očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky. Podusíme ji ve slané vodě tak, aby nebyla příliš měkká. Necháme dobře okapat.

  2. Do rozpáleného tuku vložíme na pánev česnek a petrželku a osmahneme je. Potom přidáme mrkev a za stálého míchání ji osmahneme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem a podáváme s vařenými brambory.

  3. Hotové jídlo můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční brokolicová nádivka

Velikonoční brokolicová nádivka

Milovníci masa mohou uzené tofu zaměnit za uzené maso. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /23.03.12
Chřestový krém

Chřestový krém

Jako příloha se hodí toastový chléb.

Jaroslava Tůmová, Svitavy

Zdravě a chutně /14.03.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Připravuji ji vždy den dopředu, zmizí raz dva.
Alena Skočdopolová, Jičín
Zdravě a chutně /12.11.09
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
Zeleninový salát proti jarní únavě

Zeleninový salát proti jarní únavě

Pampeliška se hodí i do salátů.
Božena Kolářová, Nový Knín
Zdravě a chutně /17.03.10
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu