Reklama
Dušená mrkev nasladko
Fotogalerie:

Dušená mrkev nasladko

Petra Sanduová

Rosice
Je to jednoduchá a zdravá večeře, kterou vařím na jaře často.
Petra Sanduová, Rosice

Ingredience

  • 500 g mrkev
  • 150 g hrášek sterilizovaný
  • špetka sůl
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle chuti ocet
  • 3 vejce vařená
  • 500 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme mrkev nahrubo‚ přidáme hrášek, sůl, cukr a dáme vařit. Když je mrkev měkká‚ uděláme světlou jíšku z jedné lžíce másla‚ 2 lžic oleje a 2 lžic hladké mouky.
  2. Jakmile je zásmažka hotová, přidáme ji k mrkvi a hrášku, chvilku ještě povaříme a přidáme podle chuti cukr, sůl a trochu octa. Přílohou jsou vařené brambory a vejce.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr s citronovým máslem

Kapr s citronovým máslem

Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná. Šárka Holíková, ...
Zdravě a chutně /24.05.13
Duhový salátek

Duhový salátek

Světlana Malá, Znojmo

Zdravě a chutně /20.02.19
Zapékané lilky se zeleninou

Zapékané lilky se zeleninou

Lilky dělám často, dají se dusit, smažit, grilovat nebo zapékat s náplní.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /09.09.16
Dýňové těstoviny s čočkou

Dýňové těstoviny s čočkou

Obsahují spoustu důležitých živin.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /09.09.16
Pstruh na másle

Pstruh na másle

Ze všech ryb mám nejraději pstruha. Jeho maso provoněné bylinkami je opravdová ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Papriky plněné kuskusem

Papriky plněné kuskusem

Papriky plněné kuskusem.

Lucie Konárková, Kladno

Zdravě a chutně /15.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu