Reklama
Dušená mrkev
Fotogalerie:

Dušená mrkev

Iveta Doubková

Radiměř
Je mi deset let a ráda mamince pomáhám. Dušenou mrkvičku zvládnu úplně sama.
Iveta Doubková, Radiměř

Ingredience

  • 750 g mrkev
  • 6 lžic máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev omyjeme‚ očistíme a nakrájíme na kostičky. Podlijeme ji trochou vody‚ přisolíme‚ přidáme kousek másla a na mírném ohni dusíme doměkka.
  2. Měkkou mrkev zaprášíme moukou‚ osmahneme‚ podlijeme a prohřejeme.
  3. Do hotového pokrmu ještě přidáme máslo a citronovou šťávu. Podáváme s vařeným bramborem a pečeným masem.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ukrajinská štika

Ukrajinská štika

Ryby nejen ráda chytám, ale i jím. Proto se snažím připravit je pokaždé jinak. Hana ...
Zdravě a chutně /26.05.12
Celerová polévka

Celerová polévka

Tato polévka je jednoduchá, navíc nejen chutná, ale i léčí.
Jitka Hynečková, Praha
...
Zdravě a chutně /12.01.09
Cuketové soudky

Cuketové soudky

Přímo se rozplývají na jazyku, jsou úžasné!

Monika Bílková, Ostrava

Zdravě a chutně /01.07.16
Ananas se skořicí a medem

Ananas se skořicí a medem

Je to vynikající zpestření při grilování.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /27.07.16
Těstoviny s koprem

Těstoviny s koprem

Zdravá večeře, hotová za pár minut.
Karolína Wawrzaczová, Český Těšín
Zdravě a chutně /15.12.08
Grilované špízy

Grilované špízy

Kuřecí maso a zelenina tvoří dokolané spojení.
David Jílek, Praha
Zdravě a chutně /09.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu