Reklama
Dušená červená řepa
Fotogalerie:

Dušená červená řepa

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Zprvu obávané jídlo nyní chutná všem.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 400 g červená řepa
  • 50 g máslo
  • 50 g cibule
  • 40 g hladká mouka
  • 1/2 l hovězí vývar
  • 200 g kyselá smetana
  • sůl, kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou červenou řepu nakrájíme na kostky, podlijeme vývarem, přidáme sůl, kmín a podusíme doměkka.
  2. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a zaprášíme moukou. Osmažíme jíšku, postupně ředíme vývarem z řepy, dobře rozšleháme a povaříme.
  3. Do omáčky vložíme řepu a zjemníme smetanou. Podáváme jako přílohu k bramborám, k vařeným nebo pečeným masům.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový dort s masem

Rýžový dort s masem

Do směsi můžeš vmíchat nadrobno nasekaný pórek nebo čerstvý fenykl. Míša ...
Zdravě a chutně /22.01.16
Grilovaná kukuřice

Grilovaná kukuřice

Bylinkové máslo se hodí k zelenině i k masu.

Kamila Vavříková, Praha

Zdravě a chutně /30.07.17
Brokolicový salát

Brokolicový salát

Lehké hlavní jídlo nebo příloha k masu na grilu.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /02.04.15
Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Zdravě a chutně /05.08.18
Mrkvovo-jablečné dortíky

Mrkvovo-jablečné dortíky

Sladké u nás nesmí chybět, ale vždy se snažím, aby to nebyl jen samý tuk ...
Zdravě a chutně /16.04.13
Teplý pórkový salát s žampiony

Teplý pórkový salát s žampiony

Vyzkoušej samotný s chlebem či zamíchej s vařenými těstovinami.

Lenka Endrlová, ...

Zdravě a chutně /04.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu