Reklama
Dušená červená řepa
Fotogalerie:

Dušená červená řepa

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Zprvu obávané jídlo nyní chutná všem.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 400 g červená řepa
  • 50 g máslo
  • 50 g cibule
  • 40 g hladká mouka
  • 1/2 l hovězí vývar
  • 200 g kyselá smetana
  • sůl, kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou červenou řepu nakrájíme na kostky, podlijeme vývarem, přidáme sůl, kmín a podusíme doměkka.
  2. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a zaprášíme moukou. Osmažíme jíšku, postupně ředíme vývarem z řepy, dobře rozšleháme a povaříme.
  3. Do omáčky vložíme řepu a zjemníme smetanou. Podáváme jako přílohu k bramborám, k vařeným nebo pečeným masům.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mořské plody

Mořské plody

Oblíbila jsem si středomořskou kuchyni s plody moře. Radka Pikalová, Velká Chyška ...
Zdravě a chutně /15.12.08
Brokolicovo-mrkvové palačinky

Brokolicovo-mrkvové palačinky

Můj malý syn brokolici nechce jíst jinak než v těchto palačinkách.
Petra ...
Zdravě a chutně /08.01.09
Polévka s vločkovou zavářkou

Polévka s vločkovou zavářkou

Tuto polévku si oblíbí i ti‚ kteří jinak ovesné vločky rádi nemají.
Marcela ...
Zdravě a chutně /13.04.10
Špaldové tyčinky

Špaldové tyčinky

Lze je posypat sýrem, sezamem, kmínem...
Magda Lacková, Klatovy
Zdravě a chutně /17.05.11
Brambory se sójovým masem

Brambory se sójovým masem

Zdravá pochoutka, která tě zasytí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /25.05.14
Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Mám ráda jednoduchá jídla.Toto je navíc i zdravé a rychle hotové.
Olga ...
Zdravě a chutně /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu