Reklama
Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou
Fotogalerie:

Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Petr Graf

Brno
Velmi jemné, dietní jídlo, které je vhodné k obědu i k lehké večeři.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 500 g brokolice
  • 300 g pórek
  • 3 stroužky česnek
  • 100 g máslo
  • špetka oregáno
  • 250 g jogurt bílý
  • 1 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • 1 lžička cukr moučkový
  • 50-100 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme je na měsíčky. Z brokolice seřízneme růžičky. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme šikmými řezy o tloušťce asi 1 cm. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek a vše asi 2 minuty prohřejeme. Zalijeme vodou a dáme brambory. Brambory musí být celé ponořené. Směs osolíme a přivedeme k varu.
  3. krok3 Po 5 minutách přidáme k bramborám brokolici. Za dalších 5 minut vložíme pórek a vaříme ještě 8 minut. Vodu již nedoléváme. Přidáme špetku sušeného nebo čerstvého oregana.
  4. Bílý jogurt dochutíme lžící octa, solí a lžičkou cukru. Přidáme oregano a směs zjemníme smetanou.
  5. Dušenou zeleninu servírujeme v hlubokém talíři a doplníme ji připravenou jogurtovou omáčkou.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajský salát s fazolemi

Rajský salát s fazolemi

Hra barev a chutí Podle receptu Věry Kupkové z Českého Těšína
Zdravě a chutně /29.07.18
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Červená řepa je bohatým zdrojem látek bránících vzniku rakoviny. Protože se bohužel i...
Zdravě a chutně /25.08.08
Krůtí maso s kaší z cizrny

Krůtí maso s kaší z cizrny

Cizrnu jsem si oblíbila, je lehce stravitelná.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /19.06.12
Gnocchi s tofu a zeleninou

Gnocchi s tofu a zeleninou

Když k jídlu připravíš okurkový salát, všichni si pochutnáte.
Petra Kupková, Ostrava
...
Zdravě a chutně /23.01.11
Vrtulky a kolínka s hlívou

Vrtulky a kolínka s hlívou

Pro nevegetariány se nejlépe hodí přidat kuřecí nebo krůtí maso.

Veronika Marková, ...

Zdravě a chutně /13.11.14
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu