Reklama
Drůbeží salát s celerem a zázvorem
Fotogalerie:

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se na sváteční stůl, ale oceníš ho i jako výbornou lehkou večeři ve všední den.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Ingredience

  • 200 g kuřecí nebo krůtí prsa
  • sůl podle potřeby
  • 1/2 ks celerová bulva
  • 1 lžíce ocet
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 stonky řapíkatý celer
  • 2-3 cm čerstvý zázvor
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce olivový olej
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 200 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Drůbeží maso vaříme v osolené vodě doměkka, trvá to asi 30 minut. Maso necháme vychladnout a potom je nakrájíme na kostičky. 

  2. krok2

    Celer očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla a povaříme 10 minut v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Pak ho slijeme přes síto a také necháme vychladnout. 

  3. krok3

    Papriky a řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. V míse promícháme maso, zeleninu a zázvor. 

  4. V misce smícháme dijonskou hořčici s olivovým olejem, citronovou šťávou,  přidáme smetanu a zálivku vlijeme do mísy k salátu. Pořádně promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit. 

  5. Hotový salát necháme odležet v ledničce, nejlepší je druhý den. Podáváme s celozrnným pečivem.


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená řepa s medem

Pečená řepa s medem

Chutná příloha k masitým pokrmům. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Zdravě a chutně /15.04.13
Nakládané  kedlubny

Nakládané kedlubny

Výborné k masu i jen tak na zobání.


Milada Stará, Rychnov

Zdravě a chutně /08.04.17
Salát z těstovin a citrusů

Salát z těstovin a citrusů

V zimě musíme doplňovat vitaminy.

Lucie Drvotová, Brno

Zdravě a chutně /24.11.16
Naklíčený salát

Naklíčený salát

Svačina nebo lehká večeře plná vitaminů.

Zora Adamcová, Liberec

Zdravě a chutně /22.10.13
Sojový salát

Sojový salát

Léto se kvapem blíží a já se nechci stydět svléknout do plavek. Proto se můj ...
Zdravě a chutně /08.12.08
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Kapusta je zdravá. Proč si ji neužít i v chutné polévce.
Jana Remková, ...
Zdravě a chutně /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu