Reklama
Domácí sýr
Fotogalerie:

Domácí sýr

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra.
Jan Kreuter, Holice

Ingredience

  • kmín
  • 1/2 kg tvaroh
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 100 g máslo

Počet porcí

6

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh v kostce (ne ve vaničce) osolíme a okmínujeme. Vložíme ho do porcelánové mísy a zakryjeme utěrkou nebo pláťěným ubrouskem. Necháme uležet při pokojové teplotě čtyři dny. Denně promícháme. Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku , žloutek (není nutný) a sýr a mícháme do zhoustnutí. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme. Necháme ztuhnout. Pak vyklopíme. Na vzduchu sýr sušíme ještě pár dní (stačí dva). Nejlépe v chladnější spíži.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin Podle receptu Michaely Volné z Pardubic
Zdravě a chutně /21.02.19
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
Řízky s hrozny

Řízky s hrozny

Podávají se s brambory přelité omáčkou.

Zdena Halušková, Příbram

Zdravě a chutně /05.06.16
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Ozdob bazalkou nebo sedmikráskami.

Zdena Hlavsová, Vsetín

Zdravě a chutně /06.04.16
Smažený květák v těstíčku z hrašky

Smažený květák v těstíčku z hrašky

Obalování v těstíčku z hrašky je mnohem rychlejší a při smažení nasaje jen minimum ...

Zdravě a chutně /26.05.12
Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Toto chutné masíčko lze připravit v zimě doma a v létě třeba na zahradním grilu.

...

Zdravě a chutně /22.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu