Ingredience
- kmín
- 1/2 kg tvaroh
- 1 lžička paprika sladká mletá
- sůl
- 1 žloutek
- 100 g máslo
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvaroh v kostce (ne ve vaničce) osolíme a okmínujeme. Vložíme ho do porcelánové mísy a zakryjeme utěrkou nebo pláťěným ubrouskem. Necháme uležet při pokojové teplotě čtyři dny. Denně promícháme. Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku , žloutek (není nutný) a sýr a mícháme do zhoustnutí. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme. Necháme ztuhnout. Pak vyklopíme. Na vzduchu sýr sušíme ještě pár dní (stačí dva). Nejlépe v chladnější spíži.