Reklama
Domácí rybí salát
Fotogalerie:

Domácí rybí salát

Jiřina Kohoutová
Jiřina Kohoutová
Kostelec nad Labem
Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete ! 

Ingredience

  • 5 kg ryby (nejlépe cejni)
  • 300 g sterilovaná zelenina Kunovjanka
  • 300 g sterilovaná zelenina Moravanka
  • 250 g majolka
  • 2 lžíce pískový cukr
  • 1 lžička mletý bílý pepř
  • 250 g sůl
  • 2 lahve ocet 8%

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve naložíme vykuchané ryby zbavené hlavy a šupin do láku připraveného smícháním 3 litrů studené vody s 250 g soli. Takto naložené je necháme stát v lednici 3 dny.

  2. Po 3 dnech ryby slejeme, řádně propereme ve studené vodě a přistoupíme k nakládání do octového láku. Ryby dáme do 1 litru studené vody smíchané se 2 litry octa a necháme uležet v chladu 4 dny.

  3. Po 4 dnech ryby slejeme, řádně propereme a necháme uschnout na utěrce. Takto připravené ryby očistíme a vykostíme následujícím způsobem - prsty strčíme do břišní dutiny v místech za hlavou, uvolníme páteř a opatrně jí vytáhneme směrem ven. Poté stáhneme kůži, kterou nařízneme souběžně s hřbetní ploutví a stahujeme od předu k zadní části. Je možné použít kombinované kleště pro dobré uchycení. Nakonec ryby nakrájíme na proužky, přidáme sterilovanou, najemno nakrájenou zeleninu, majolku, cukr, pepř a vše promícháme. Před podáváním necháme odležet asi 30 minut. Vhodnou přílohou je chléb.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s fazolemi a zálivkou

Salát s fazolemi a zálivkou

Máme rádi vydatnější svačiny – nejlépe saláty. Martina Mikulová, Třebonín ...
Zdravě a chutně /18.02.10
Letní ochlazení

Letní ochlazení

Vyzkoušej salát s acidofilním mlékem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /20.05.17
Dýňový salát s uzeným tofu

Dýňový salát s uzeným tofu

Skvělá a zdravá pochoutka z dýně vhodná pro ty, co mají rádi zdravé jídlo.

Dana ...

Zdravě a chutně /01.01.14
Tomatový kotlík

Tomatový kotlík

Ve starším hrnku nebo misce to vypadá skvěle!

Radana Nováková, Říčky

Zdravě a chutně /28.09.17
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Brokolice patří k mým oblíbeným druhům zeleniny. V kuchyni se bez ní už neobejdu.
...
Zdravě a chutně /13.08.08
Sójová polévka

Sójová polévka

Luštěniny prospějí tvému zdraví.
Pavla Kostková, Litomyšl
Zdravě a chutně /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu