Reklama
Domácí rybí salát
Fotogalerie:

Domácí rybí salát

Jiřina Kohoutová
Jiřina Kohoutová
Kostelec nad Labem
Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete ! 

Ingredience

  • 5 kg ryby (nejlépe cejni)
  • 300 g sterilovaná zelenina Kunovjanka
  • 300 g sterilovaná zelenina Moravanka
  • 250 g majolka
  • 2 lžíce pískový cukr
  • 1 lžička mletý bílý pepř
  • 250 g sůl
  • 2 lahve ocet 8%

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve naložíme vykuchané ryby zbavené hlavy a šupin do láku připraveného smícháním 3 litrů studené vody s 250 g soli. Takto naložené je necháme stát v lednici 3 dny.

  2. Po 3 dnech ryby slejeme, řádně propereme ve studené vodě a přistoupíme k nakládání do octového láku. Ryby dáme do 1 litru studené vody smíchané se 2 litry octa a necháme uležet v chladu 4 dny.

  3. Po 4 dnech ryby slejeme, řádně propereme a necháme uschnout na utěrce. Takto připravené ryby očistíme a vykostíme následujícím způsobem - prsty strčíme do břišní dutiny v místech za hlavou, uvolníme páteř a opatrně jí vytáhneme směrem ven. Poté stáhneme kůži, kterou nařízneme souběžně s hřbetní ploutví a stahujeme od předu k zadní části. Je možné použít kombinované kleště pro dobré uchycení. Nakonec ryby nakrájíme na proužky, přidáme sterilovanou, najemno nakrájenou zeleninu, majolku, cukr, pepř a vše promícháme. Před podáváním necháme odležet asi 30 minut. Vhodnou přílohou je chléb.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská omáčka se sójovým granulátem

Rajská omáčka se sójovým granulátem

Servírujeme se špagetami. Zuzana Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /02.10.15
Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Denisa Malíková, Poděbrady

Zdravě a chutně /02.08.18
Celerová polévka

Celerová polévka

Tato polévka je jednoduchá, navíc nejen chutná, ale i léčí.
Jitka Hynečková, Praha
...
Zdravě a chutně /12.01.09
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Hodí se při dietách, cizrna tě zasytí.
Kateřina Holečková, Litoměřice
Zdravě a chutně /26.04.13
Vitaminový chléb

Vitaminový chléb

Kdo nemá rád tuňáka, udělá pomazánku s česnekem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /07.02.15
Dýňová karí polévka

Dýňová karí polévka

Je velice jemná a chutná.

Marie Bártová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /13.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu