Reklama
Domácí ovesné sušenky
Fotogalerie:

Domácí ovesné sušenky

Kateřina Maršíková

Dobruška
Dělám je pravidelně, rodina si je chválí.
Kateřina Maršíková, Dobruška

Ingredience

  • 1 hrnek vločky ovesné
  • 1 hrnek otruby
  • 1 hrneček mouka špaldová
  • 1/2 hrnku olej
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku cukr třtinový
  • 80 g ořechy vlašské
  • 50 g ovoce sušené
  • trocha kokos strouhaný
  • 40 g rozinky
  • dle chuti semínka dýňová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme nejprve suché složky. V druhé míse vyšleháme vejce‚ přidáme olej a mléko. Přimícháme semínka‚ nasekané oříšky‚ nadrobno pokrájené ovoce‚ kokos a celé rozinky.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem klademe hromádky‚ z kterých pomocí prstů namočených ve studené vodě uděláme placičky. Pečeme 20–30 minut při 180 °C.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Rýžové DyPap

Rýžové DyPap

Zkus rychlý oběd složený z rýže a dýně s paprikou. Dy jako dýně a Pap ...
Zdravě a chutně /15.12.10
Grilovaný lilek se zeleninou

Grilovaný lilek se zeleninou

Má velmi jemnou chuť a mně dokonale nahradí i maso.
Jiřina Stolejdová, ...
Zdravě a chutně /15.12.10
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Podáváme s vařenými brambory.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /26.03.13
Kuřecí pahorek

Kuřecí pahorek

Podáváme s omáčkou z marinády.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /24.03.16
Rajčata plněná cottage sýrem a pestem

Rajčata plněná cottage sýrem a pestem

Lehká večeře s nádechem léta.

Martina Košařová, Plzeň

Zdravě a chutně /20.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu