Reklama
Domácí ořechové müsli
Fotogalerie:

Domácí ořechové müsli

Iveta Nováková

Humpolec
I sladké může být zdravé a přitom velice dobré. Domácí müsli je mnohem lepší než kupované.
Iveta Nováková, Humpolec

Ingredience

  • 1 balení vločky ovesné
  • 100 g ořechy vlašské
  • 50 g ořechy liskové
  • 50 g mandle oloupané
  • 50 g rozinky
  • 1/2 sklenky olej
  • 1 salko

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekáčku nasypeme vločky. Ořechy a mandle rozsekáme na malé kousky a přisypeme k vločkám, přidáme rozinky, olej, slazené mléko a důkladně promícháme.
  2. Dáme péct do trouby na 180 °C asi na 30 minut. Během pečení občas promícháme, aby se müsli nepřipálilo.

    TIP: Ještě horké müsli vtlačujeme do formiček (já používám formičku na ořechy nebo košíčky) a máčíme v čokoládě. Je to velmi chutné pohoštění.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Mám ho moc ráda, mohla bych ho jíst každý den. Když mám kopr, přidám do polévky ...
Zdravě a chutně /18.02.14
Brambůrky plněné fetou

Brambůrky plněné fetou

Ráda zkouším nové recepty.

Linda Ševcová, Brno

Zdravě a chutně /17.02.13
Kedlubnová rychlovka

Kedlubnová rychlovka

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.03.15
Květákovo-kuskusové karbanátky

Květákovo-kuskusové karbanátky

Směs můžeš upéct stejně jako sekanou.

Leona Vávrová, Třebíč

Zdravě a chutně /03.06.14
Závitky z mořské štiky

Závitky z mořské štiky

Maso této ryby obsahuje minimální množství tuku.

Olga Mašková, Strakonice

Zdravě a chutně /22.04.15
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Zapíjej pivem nebo vínem.

Oleg Kabarský, Praha

Zdravě a chutně /17.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu