Reklama
Reklama
Domácí kečup
Fotogalerie:

Domácí kečup

Dana Chládková
Dana Chládková
Čistá u Horek

Nejlepší je z domácích surovin.

Dana Chládková, Čistá u Horek

Ingredience

  • 2 kg rajčata
  • 500 g cibule
  • 500 g jablka
  • 16 kuliček celý pepř
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 kuličky koriandr
  • 4 lžíce sladká paprika
  • dle chuti feferonky
  • 2 lžíce sůl
  • 250 ml i více ocet
  • 8 - 10 lžic solamyl
  • 200 g cukr

Doba přípravy

Počet porcí

8 sklenic

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve rajčata důkladně omyjeme a překrájíme na menší dílky. Cibuli zbavíme slupek, jablka jádřinců a obojí nakrájíme na větší kostky. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce a bez přidání vody necháme pod pokličkou vařit asi hodinu do úplného rozvaření.

    V misce smícháme pepř, nové koření, koriandr, sladkou papriku a sůl a tuto směs vsypeme do vařící se zeleniny.

  2. Vše v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem a následně propasírujeme přes sýto. Přidáme ocet, cukr a feferonky nebo pálivou papriku dle chuti.

    Necháme ještě asi půl hodiny svařit na nejnižší stupeň a poté zahustíme solamylem do požadované konzistence.

  3. Nalijeme do sklenic a sterilujeme asi 15 minut na 250 °C.

    Dobrou chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený ředkvičkový salát

Pečený ředkvičkový salát

Ředkvičky jsem se naučila připravovat na různé způsoby, pěstuji je ...
Zdravě a chutně /24.03.15
Caesar salát s kuřecím masem

Caesar salát s kuřecím masem

Existuje mnoho receptů na salát Ceasar, já ho připravuji tímto způsobem. Olej ...

Zdravě a chutně /19.05.16
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
Batáty se sýrem a špenátem

Batáty se sýrem a špenátem

Vladimír Hruška, Jičín

Zdravě a chutně /04.03.18
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Ráda si pochutnám na dobrém jídle, dávám však pozor, aby bylo lehko stravitelné a ...
Zdravě a chutně /19.04.13
Zastřené vejce se zeleninový salátem

Zastřené vejce se zeleninový salátem

Dozdobíme lístky pažitky.

Vojta Miláček, Praha

Zdravě a chutně /05.03.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama