Reklama
Domácí kečup
Fotogalerie:

Domácí kečup

Dana Chládková
Dana Chládková
Čistá u Horek

Nejlepší je z domácích surovin.

Dana Chládková, Čistá u Horek

Ingredience

  • 2 kg rajčata
  • 500 g cibule
  • 500 g jablka
  • 16 kuliček celý pepř
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 kuličky koriandr
  • 4 lžíce sladká paprika
  • dle chuti feferonky
  • 2 lžíce sůl
  • 250 ml i více ocet
  • 8 - 10 lžic solamyl
  • 200 g cukr

Doba přípravy

Počet porcí

8 sklenic

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve rajčata důkladně omyjeme a překrájíme na menší dílky. Cibuli zbavíme slupek, jablka jádřinců a obojí nakrájíme na větší kostky. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce a bez přidání vody necháme pod pokličkou vařit asi hodinu do úplného rozvaření.

    V misce smícháme pepř, nové koření, koriandr, sladkou papriku a sůl a tuto směs vsypeme do vařící se zeleniny.

  2. Vše v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem a následně propasírujeme přes sýto. Přidáme ocet, cukr a feferonky nebo pálivou papriku dle chuti.

    Necháme ještě asi půl hodiny svařit na nejnižší stupeň a poté zahustíme solamylem do požadované konzistence.

  3. Nalijeme do sklenic a sterilujeme asi 15 minut na 250 °C.

    Dobrou chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Výborný salát, který ocení a chlapi.
Zdravě a chutně /14.03.09
Netradiční čočková polévka

Netradiční čočková polévka

Nádherně voní po slanině. Můžeš do ní přidat stroužek česneku.
Marcela Šarmanová,...
Zdravě a chutně /11.10.11
Kuřecí vývar s jáhlami

Kuřecí vývar s jáhlami

Jáhly můžeš nahradit kroupami či kuskusem.
Erika Uchytilová, Praha
Zdravě a chutně /27.12.11
Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /12.08.18
Jarní salát s česnekovými brambory

Jarní salát s česnekovými brambory

Nejen že skvěle chutná, ale i vypadá.

Barbora Svobodová, Praha

Zdravě a chutně /08.05.12
Sváteční polévka s bílým vínem

Sváteční polévka s bílým vínem

Bez dobré polévky si nedovedu představit správné Vánoce. Chutná mi z rybího filé a ...
Zdravě a chutně /22.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu