Reklama
Domácí bagety a pomazánka z mrkve
Fotogalerie:

Domácí bagety a pomazánka z mrkve

Martina Hrubá

Tábor

Děti domácí bagetky milují, vždycky je peču z dvojité dávky. Zeleninová pomazánka je zase
příjemně svěží.

Martina Hrubá, Tábor

Ingredience

  • Bagetky:
  • 100 ml voda
  • 150 ml melta
  • 2 lžičky cukr
  • 260 g hladká mouka
  • 170 g celozrnná žitná mouka
  • 2 lžičky sůl
  • 20 g sezamová semínka
  • 20 g slunečnicová semínka
  • 20 g lněné semínko
  • 21 g čerstvé droždí
  • 1 vejce na potření
  • Pomazánka:
  • 2 ks mrkev
  • 1/2 ks menší celer
  • 3/4 vaničky nízkotučný tvaroh
  • 3/4 kelímku nízkotučná zakysaná smetana
  • 1 stroužek česnek
  • špetka soli
  • šťáva z 1/2 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    K pomazánce si můžeme upéct například v domácí pekárně celozrnné bagetky. Nejprve si uvaříme meltu, kterou necháme vychladnout. Pak ji nalijeme do pekárny a  přisypeme zbylé ingredience. Pekárnu zapneme na program na kynutá těsta.

  2. Hotové těsto  propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z těch vytvarujeme bagety, které během vyvalování můžeme ještě podsypat semínky, aby se zapracovaly do povrchu těsta. Bagetky necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem, šikmo ostrým nožem několikrát nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě.

  3. krok3

    Mrkev a celer očistíme, oboje nastrouháme najemno a zakápneme citronovou šťávou. Česnek utřeme. Část tvarohu a zakysané smetany smícháme v míse, přidáme zeleninu a česnek. Umícháme  pomazánku, kterou ještě podle potřeby dochutíme solí.

  4. Necháme ji uležet v lednici a potom mažeme na celozrnné pečivo nebo chléb. Před podáváním ozdobíme čerstvými bylinkami, například bazalkou.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí salátek

Kuřecí salátek

Lahodný kuřecí salátek se zeleninou, který je vhodný i jako lehký oběd. Iveta ...
Zdravě a chutně /31.01.13
Penne s olivami

Penne s olivami

Jsou moc dobré teplé, ale dají se podávat i jako salát zastudena. 

Jitka ...

Zdravě a chutně /01.02.17
Lasagne

Lasagne

Jejich příprava je složitá jen na první pohled.
Pavlína Ausbergerová, České ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Zelné závitky

Zelné závitky

Připrav si jídlo, které hravě dokazuje, že co je zdravé, může být zároveň opravdu ...
Zdravě a chutně /19.08.09
Bramborový salát s cibulí

Bramborový salát s cibulí

Tento chutný bramborový salát si ráda dávám k večeři po dlouhém dni ...
Zdravě a chutně /09.04.12
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Dětem vařím polévku každý den.
Šárka Adámková, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama