Reklama
Dietní rýžový pudink s malinami
Fotogalerie:

Dietní rýžový pudink s malinami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 200 g rýže arborio
  • špetka mletého kardamomu
  • podle chuti vanilka
  • špetka soli
  • 1 l mléka
  • na doslazení med či stévie
  • 2 lžíce amaretta
  • 100 g nahrubo nasekaných mandlí
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • dle chuti čerstvé či mražené maliny
  • chia semínka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme rýži. Poté přidáme kardamom s vanilkou a špetku soli. K rýži přilijeme mléko s 360 ml vody. Přivedeme k varu, poté plamen
    stáhneme a za občasného promíchání vaříme, dokud není rýže al dente. Rýži odstavíme, dle chuti dosladíme, vmícháme amaretto a přidáme mandle. Jakmile rýže vychladne, přimícháme do ní kokosové mléko.

  2. Maliny (čerstvé nebo rozmražené) rozmačkáme, dle chuti dosladíme a promícháme je s chia
    semínky. Množství zvolíme podle toho, jak husté maliny chceme mít, netřeba to však se semínky přehánět. Na 250 g malin nám vystačí půl lžíce chia semínek, můžeme je také zcela vynechat.

  3. Připravíme si sklenice, do kterých budeme pudink vrstvit. Na dno dáme vrstvu malin a na ně dáme rýžový pudink. Zopakujeme. Podáváme vychlazené.

Tip redakce

Cukr i sladidlo má mnoho alternativ. Skvělý je rýžový nebo agávový sirup.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívaný pstruh

Nadívaný pstruh

Kombinace jablek a žampionů se vůbec nemusíš bát, chutná skvěle. Lucie Blahová, ...
Zdravě a chutně /26.01.13
Placky  z řepy

Placky z řepy

Nemohu jíst brambory, co ale dělat, když mám chuť na bramboráky, které miluji?

Jana ...

Zdravě a chutně /15.04.15
Květák s novými brambory

Květák s novými brambory

‚‚Mozeček‘‘ zvládne i kuchařský začátečník.
Markéta Nedvědová, ...
Zdravě a chutně /02.07.09
Ředkvičky s vejci

Ředkvičky s vejci

Někomu se možná zdají míchaná vajíčka moc obyčejná. Já ale z vlastní ...
Zdravě a chutně /14.11.08
Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.06.15
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Brokolici jsem docela dlouho nemohla přijít na chuť, oproti květáku se mi na talíři ...
Zdravě a chutně /03.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu