Domácí jsou vždycky nejlepší.
Eva Skoumalová, Klučov
Ingredience
- 1 kg polohrubá mouka
- 300 g celozrnná mouka
- 50 g otruby
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce přírodní cukr
- 10 lžic olej
- 2 lžíce sůl
- 2 lžíce celý kmín
- 2 lžíce lněné semínko
- 1 litr voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme mouky, otruby, olej, sůl, kmín a lněné semínko. V jiné nádobě odměříme 1 l vody, přidáme droždí a cukr a promícháme. Směs přilijeme do mísy s ostatními surovinami a vše propracujeme. Necháme kynout v teple asi dvě hodiny.
-
Pak lžící nabíráme hromádky těsta, které klademe na plech. Na jeden plech dáme 12 kusů dalamánků. Upečeme je v předem vyhřáté troubě dozlatova.