Reklama
Dalamánky
Fotogalerie:

Dalamánky

Eva Skoumalová

Lipník
Domácí jsou vždycky nejlepší.
Eva Skoumalová, Lipník

Ingredience

  • 1 kg mouka polohrubá
  • 100 g mouka žitná
  • 400 g mouka celozrnná
  • 2 lžíce mouka sojová
  • 42 g droždí
  • 2 lžíce sůl
  • 1 l voda
  • 2 lžíce kmín
  • 2 lžíce mléko sójové sušené
  • 1 lžička med
  • 1 lžička cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky, kmín, sůl a sušené sójové mléko dáme do mísy. V jiné nádobce rozmícháme 1 litr vody (mírně vlažné), cukr a kostku kvasnic.
  2. Po rozmíchání směs přilijeme do mísy se sypkými surovinami a dobře propracujeme. Necháme asi dvě hodiny kynout.
  3. Pak lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme z těsta kopečky, které dáváme na pečicí papír. Na jeden plech se vejde zhruba 15 dalamánků.
  4. Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme je rychle. Jsou velmi chutné.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Je to velice rychlá a lehká pochoutka. Veronika Marková, Český Těšín
Zdravě a chutně /16.06.14
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj manžel nechce jíst skoro nic jiného.

Kateřina Kloudová, Litoměřice

Zdravě a chutně /10.02.16
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
Pangas na lůžku ze zeleniny

Pangas na lůžku ze zeleniny

Tento recept vyhrál u celé rodiny.
Lucie Polzerová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /23.12.11
Nátěrka z vařené tresky

Nátěrka z vařené tresky

Pijeme k ní nejraději čaj s citronem.

Šárka Trefílková, Praha

Zdravě a chutně /21.01.16
Kuřecí maso s pórkem

Kuřecí maso s pórkem

Velmi jednoduché, dietní a chutné jídlo.

Michaela Stejskalová, Letohrad

Zdravě a chutně /17.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu