Ingredience
- 1 kg mouka polohrubá
- 100 g mouka žitná
- 400 g mouka celozrnná
- 2 lžíce mouka sojová
- 42 g droždí
- 2 lžíce sůl
- 1 l voda
- 2 lžíce kmín
- 2 lžíce mléko sójové sušené
- 1 lžička med
- 1 lžička cukr pískový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouky, kmín, sůl a sušené sójové mléko dáme do mísy. V jiné nádobce rozmícháme 1 litr vody (mírně vlažné), cukr a kostku kvasnic.
-
Po rozmíchání směs přilijeme do mísy se sypkými surovinami a dobře propracujeme. Necháme asi dvě hodiny kynout.
-
Pak lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme z těsta kopečky, které dáváme na pečicí papír. Na jeden plech se vejde zhruba 15 dalamánků.
-
Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme je rychle. Jsou velmi chutné.