Reklama
Cukety plněné houbami
Fotogalerie:

Cukety plněné houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je hezké, když je před podáváním přikryješ odkrojeným vrškem.

Jana Koutná, Pelhřimov

Ingredience

  • 4 kulaté cukety
  • 1 starší bageta nebo 3 housky
  • 3 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • podle chuti bylinková sůl
  • 250 g směsi lesních hub
  • 1 větší cibule
  • podle chuti sůl, pepř
  • 80 g strouhaného sýra
  • na vymazání pekáčku olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cukety omyjeme, odkrojíme vršek a vydlabeme je. Bagetu nakrájíme na kostičky, osmahneme je na lžíci másla, vmícháme prolisovaný česnek a ochutíme bylinkovou solí.

  2. Lesní houby důkladně očistíme, nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém másle. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř a chvíli vše podusíme. Potom přisypeme opražené krutonky a vše pořádně promícháme.

  3. Cukety naplníme připravenou směsí, posypeme je nahrubo nastrouhaným sýrem a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Zapékáme v troubě při 200 ºC asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Připravuji ji vždy den dopředu, zmizí raz dva. Alena Skočdopolová, Jičín
Zdravě a chutně /12.11.09
Bramborové mrkvánky s tvarohovým dipem

Bramborové mrkvánky s tvarohovým dipem

Zdravější verze klasického bramboráku. Nejlepší jsou ty křupavější, usmažené ...
Zdravě a chutně /17.04.12
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

Namísto mouky můžeme na zahuštění použít nastrouhaný tvrdý chléb.

Hedvika ...

Zdravě a chutně /20.10.14
Salát z brokolice se žampiony

Salát z brokolice se žampiony

Je dobrý i bez hub.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /23.02.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama