Ingredience
- 2 cuketa
- 500 g hlíva ústřičná
- 6 lžic olej olivový
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 lžíce citronová šťáva
- 1 lžička cukr pískový
- 1-2 stroužky česnek
- trochu pažitka
- několik plátků citron na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z cuket odřízneme konce a nakrájíme je na menší kostičky.
-
Hlívu nejprve pořádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji cuketu i hlívu smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Vše ochutíme solí a pepřem.
-
Citronovou šťávu rozmícháme s cukrem a zálivku vmícháme k houbám s cuketou. Nakonec přidáme pokrájený česnek a vše ještě promícháme. Salát podáváme teplý, posypaný pažitkou a ozdobený kouskem citronu, nejlépe s kouskem pečiva.
TIP: Hlívu můžeš nahradit velkou plechovkou konzervovaných žampionů. Stačí jen slít nálev.