Reklama
Cuketový salát
Fotogalerie:

Cuketový salát

alena fryčová
alena fryčová
suchomasty

Recept na cuketový salát s hlívou ústřičnou.

Alena Fryčová, Suchomasty

Ingredience

  • 1 ks mladá cuketa
  • 2 ks hlíva ústřičná
  • 3 lžíce olej
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks jarní cibulka
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka silná půl cm, rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme do zlatavé barvy na 170 °C asi hodinu. Kloboučky hlívy nakrájíme na proužky, dáme povařit do vroucí vody na 10 minut.
  2. V misce připravíme dresing, metličkou šleháme olej z jader vinných hroznů, šťávu z půlky citronu, tence nakrájený stroužek česneku a pokrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí a hrubě mletým pepřem.

  3. Zchladlou cuketu a hlívu vložíme do dresinku, promícháme a necháme uležet půl hodiny. Podáváme s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřest po holandsku

Chřest po holandsku

Místo omáčky použij dresink nebo majonézu. Dalibor Marounek, Roudnice
Zdravě a chutně /01.05.16
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Podávej ji s kostičkami opečeného chleba.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Zdravě a chutně /17.03.13
Špenátová roláda II

Špenátová roláda II

V této podobě špenát miluje moje rodina.
Alena Sekeráková, Račice
Zdravě a chutně /05.12.08
Kyjevské fazole

Kyjevské fazole

Chutný oběd bez masa.

Tereza Císařová, Zelenec

Zdravě a chutně /03.09.13
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Kuřátko s kopřivami

Kuřátko s kopřivami

Tato jarní pochoutka je skutečně dokonalá.

Jitka Marková, Rýmařov

Zdravě a chutně /12.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu