Reklama
Cuketové plátky s nivou a tofu
Fotogalerie:

Cuketové plátky s nivou a tofu

Růžena Marečková

Dobříš
Cuketu u nás můžeme na sto způsobů. Tenhle se sýrovou variací je velmi jemný. Často ho připravuji jako dietnější večeři.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 2 cuketa
  • špetka sůl
  • 200 g niva
  • 200 g tofu
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 lžička česnek sušený
  • 1 cibule
  • 4 rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm široké. Plátky rozložíme na papírovou utěrku a lehce osolíme. Počkáme, než pustí přebytečnou šťávu.
  2. krok2 Sýry nivu i tofu nakrájíme na obdélníky silné asi 5 mm.
  3. krok3 Zapékací mísu potřeme olivovým olejem a vložíme do ní řadu cuketových plátků. Na ně dáme sýr nivu, pak znovu cukety a nakonec sýr tofu. Tak pokračujeme až do vyčerpání všech surovin.
  4. Připravené cukety pokapeme zbylým olivovým olejem a vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C, kde je zapékáme 20–25 minut.
  5. Na talíři ozdobíme cibulí a cherry rajčaty. Podáváme teplé s bílým pečivem nebo s francouzskou bagetou.
     
    TIP: Tofu je sýr vyrobený ze sóji. Je pro náš organizmus velmi zdravý. Obsahuje vápník, hořčík a železo. Navíc má málo tuků a téměř žádný cholesterol.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny. Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Dušená mrkev

Dušená mrkev

Je mi deset let a ráda mamince pomáhám. Dušenou mrkvičku zvládnu úplně sama.
...
Zdravě a chutně /17.05.11
Polníčkový salát s gorgonzolou

Polníčkový salát s gorgonzolou

Gorgonzolu nenahrazujte nivou, není to pak ono.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.08.14
Marinovaný losos s pečenými brambůrky

Marinovaný losos s pečenými brambůrky

Lososa máme často, je to nejlepší ryba.

Zuzana Bukovská, Plzeň

Zdravě a chutně /29.12.14
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Provoněné kuře

Provoněné kuře

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana ...

Zdravě a chutně /01.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu