Reklama
Cuketove lasagne
Fotogalerie:

Cuketove lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Prodávají se dva druhy lasagní, jedny se musí předem uvařit, u těch druhých to není nutné, což ti usnadní práci.

Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 200 g lasagní
  • 200 g cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g lučiny
  • 500 g rajčat
  • trocha pepře
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cuketu omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme chvíli vypotit. Přebytečnou vodu vyždímáme. 

  2. krok2

    2. Na pánvi na oleji orestu-jeme asi 4 minuty cuketu, přidáme nasekaný česnek a opékáme společně další 2 minuty. Stáhneme z ohně, přidáme lučinu, opepříme a podle potřeby dosolíme. 

  3. krok3

    3. Vrstvu podušené cuketové směsi dáme na dno zapékací nádoby vymazané olejem, na ni rozložíme pokrájená rajčata a nahoru plátky lasagní. Takto postupujeme do spotřebování všech ingrediencí. Na poslední vrstvy nasypeme najemno nastrouhaný sýr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska á la boulangere

Treska á la boulangere

Jak název napovídá, pokrm pochází z francouzské kuchyně. Pavel Štrougal, Ústí ...
Zdravě a chutně /14.10.12
Rajské toasty

Rajské toasty

Na žádné dlouhé vyvařování nemám čas. Jsme velká rodina a pořád někdo něco ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Lilek se žampiony

Lilek se žampiony

Žampiny mohou být také čerstvé.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /23.11.13
Gratinované kuřecí plátky s rajčetem a sýrem, opečené brambory

Gratinované kuřecí plátky s rajčetem a sýrem, opečené brambory

Výborné a odlehčené jídlo. Připravuji pro slavnostní příležitosti.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /04.05.12
Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Špaldová mouka má lehce ořechovou chuť, spolu s vlašskými ořechy je to kombinace, ...

Zdravě a chutně /30.10.14
Pohanka na hříbkách

Pohanka na hříbkách

Pokrm možná na první pohled nevypadá moc lákavě, ale je velmi chutný ...
Zdravě a chutně /28.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu