Reklama
Cuketové bonbony
Fotogalerie:

Cuketové bonbony

Milan Rapušák

Olomouc
Připrav si podle mého receptu mlsání, které ocení děti i dospělí. Můžeš je servírovat i ke zpestření tabule, například při posezení s přáteli.
Milan Rapušák, Olomouc

Ingredience

  • 1 ks cuketa
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 1 ks cukr skořicový
  • skořice podle chuti
  • na obal cukr
  • špetka kyselina citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketové bonbony s vanilkovou příchutí: dužninu z cukety nakrájíme na kostičky o straně přibližně 1 cm. Do vody‚ ve které kostičky vaříme do sklovita‚ přidáme špetku kyseliny citronové.
  2. Uvařené kostičky scedíme a vrátíme je do ještě teplého hrnečku, ve kterém jsme je vařili, a promícháme je s vanilkovým cukrem. Čím více dáme vanilkových cukrů, tím více budou bonbony vanilkové. Ale pro chuť stačí jeden sáček. Pro dosažení kýženého efektu přidáme ještě další cukr krupici, a to v množství asi dvě až tři kávové lžičky na 100 g cukety.
  3. Pro skořicovou příchuť použijeme místo vanilkového cukru cukr skořicový a ještě přidáme i několik špetek mleté skořice.
  4. Kostičky promíchané s cukrem nebo s cukrem a skořicí necháme půl hodiny odstát a potom je rozložíme do elektrické sušičky nebo na pečicí papír, na kterém je položíme na sušicí rošty. Při sušení to chce trpělivost‚ protože u těchto mokrých kostiček je to zdlouhavý proces. Nám se na sušení osvědčily rošty‚ na kterých naše babička sušila švestky, s využitím tepla z klasických kamen.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Andrea Hrečková, Praha
Zdravě a chutně /22.06.19
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09
Bulgurový salát

Bulgurový salát

Tento recept chutná i těm, co na saláty příliš nejsou.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /08.06.13
Aspikové bábovičky

Aspikové bábovičky

Babička dělávala sulc, já dávám přednost zdravější variantě – aspiku. Manžel ho ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Biotlačenka s vejci

Biotlačenka s vejci

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /02.04.14
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Každý rok se těším, až si na zahrádce natrhám čerstvé kopřivy. Používám je nejen ...
Zdravě a chutně /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu