Jednoduchý a rychlý recept, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky, ale i zbytky z ledničky.
Tereza Rozkydalová, Roztoky
Ingredience
- 1 středně velká cuketa
- 2 klobása
- 3-4 středně velká rajčata
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 150 gr špek
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česnek
- sůl
- pepř
- adžika
- drcený kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na rozpálený olivový olej dáme omytou a na menší kostky nakrájenou cuketu s najemno nakrájeným špekem a zprudka osmahneme. Jakmile cuketa trochu změkne, přidáme nakrájené papriky s cibulkou a podlijeme.
-
Jakmile je cuketa i paprika měkká, přidáme nakrájená rajčata a klobásky. Osolíme a dochutíme kořením, podle potřeby můžeme maličko podlít.
-
Když je vše dostatečně měkké a rajčata rozvařená, na chvíli pánev rozpálíme a přidáme na drobno nakrájený česnek, krátce osmahneme a stáhneme z plotýnky.
-
Můžeme podávat teplé s bramborem nebo topinkou, ale je to moc dobré i za studena jen tak s chlebem.