V sezoně ji dělám pořád.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Ingredience
- Ingredience
- 2 menší cuketa
- 4 brambory
- 2 velké cibule
- 300 g slanina nakrájená na kostičky
- 150 g nastrouhaný tvrdý sýr
- 4 vejce
- 200 g hrubá mouka
- 6 lžic olej
- 1 kypřící prášek
- trocha na vymazání a vysypání formy máslo a strouhanka
- trocha sůl a pepř
- 4–5 stroužků česnek
- 1 lžička majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté a oloupané cukety a brambory nastrouháme do velké mísy. Promícháme je s cibulí, slaninou, sýrem, žloutky, moukou a všemi ostatními ingrediencemi. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec opatrně spojíme s cuketovou směsí.
-
Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané pečicí formy a upečeme v troubě dozlatova. Můžeme jíst teplou i studenou.