Reklama
Cuketa plněná mletým masem a kroupami
Fotogalerie:

Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Václav Andrle

Praha
Výborná je ohřívaná s chlebem. Jako přílohu můžeš dát i brambory.
Václav Andrle, Praha

Ingredience

  • 4 cuketa
  • 50 ml olej
  • špetka sůl
  • hrst kroupy
  • 1 cibule
  • 1 chilli paprička červená
  • 400 g maso mleté
  • 2 paprika
  • 3-5 rajčata
  • 1 velký rajský protlak
  • 1 lžička solamyl
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžička majoránka
  • 1 lžíce kečup
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety nakrájené na špalíky vysoké asi 5 cm uvnitř vydlabeme. ‚‚Vykoupeme‘‘ je v trošce oleje, který dáme do pekáče, a pak je do něj ‚‚postavíme‘‘.
  2. Vydlabané vnitřky se špetkou soli a trochou vody vydusíme a scedíme. Uvaříme kroupy.
  3. Zpěníme cibulku s chilli papričkou a opečeme mleté maso. Přidáme malé proužky nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, vydušenou dužinu z cukety, vařené kroupy a rajský protlak. Směs zahustíme ve vodě rozpuštěnou maizenou a přidáme trochu vývaru nebo vody z vydušených cuket. Okořeníme česnekem a majoránkou.
  4. Směsí plníme cuketové ‚‚skruže‘‘. Pokapeme olejem nebo přidáme krájené máslo. Zbytek směsi vložíme vedle cuket. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě při 200 °C. Asi po 20 minutách na každou skruž nasypeme strouhaný sýr a pokapeme kečupem. Dále pečeme asi 15 minut bez vrchního pekáče.
     
    TIP: Jednodušší způsob: cukety rovnou nakrájej na kostičky a podus, nádivku zapeč samotnou. Do nádivky dej koření na gyros.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prsíčka zapečená v leču

Prsíčka zapečená v leču

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí. Eva Manďáková Svašková, Zborovice
Zdravě a chutně /09.07.16
Rýžovo-cuketové placičky

Rýžovo-cuketové placičky

Smažení vyváží dušená zelenina.
Eva Fuhrmannová, Nové Mesto n.Váhom
Zdravě a chutně /07.11.08
Sójové maso na pomeranči

Sójové maso na pomeranči

Je to můj vlastní recept, všem chutnal.
Veronika Novotná, Brno
Zdravě a chutně /08.06.12
Rajčatová polévka s knedlíčky z tofu

Rajčatová polévka s knedlíčky z tofu

Knedlíčky z tofu jsou velmi zdravou variantou masových knedlíčků ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Vypadá to úplně jako rizoto, ale je to lepší!
Martina Najdrová, Lomnice n. Lužnicí
...
Zdravě a chutně /09.03.09
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu