Reklama
Cuketa plněná mletým masem a kroupami
Fotogalerie:

Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Václav Andrle

Praha
Výborná je ohřívaná s chlebem. Jako přílohu můžeš dát i brambory.
Václav Andrle, Praha

Ingredience

  • 4 cuketa
  • 50 ml olej
  • špetka sůl
  • hrst kroupy
  • 1 cibule
  • 1 chilli paprička červená
  • 400 g maso mleté
  • 2 paprika
  • 3-5 rajčata
  • 1 velký rajský protlak
  • 1 lžička solamyl
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžička majoránka
  • 1 lžíce kečup
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety nakrájené na špalíky vysoké asi 5 cm uvnitř vydlabeme. ‚‚Vykoupeme‘‘ je v trošce oleje, který dáme do pekáče, a pak je do něj ‚‚postavíme‘‘.
  2. Vydlabané vnitřky se špetkou soli a trochou vody vydusíme a scedíme. Uvaříme kroupy.
  3. Zpěníme cibulku s chilli papričkou a opečeme mleté maso. Přidáme malé proužky nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, vydušenou dužinu z cukety, vařené kroupy a rajský protlak. Směs zahustíme ve vodě rozpuštěnou maizenou a přidáme trochu vývaru nebo vody z vydušených cuket. Okořeníme česnekem a majoránkou.
  4. Směsí plníme cuketové ‚‚skruže‘‘. Pokapeme olejem nebo přidáme krájené máslo. Zbytek směsi vložíme vedle cuket. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě při 200 °C. Asi po 20 minutách na každou skruž nasypeme strouhaný sýr a pokapeme kečupem. Dále pečeme asi 15 minut bez vrchního pekáče.
     
    TIP: Jednodušší způsob: cukety rovnou nakrájej na kostičky a podus, nádivku zapeč samotnou. Do nádivky dej koření na gyros.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinované brambory s mozzarellou

Gratinované brambory s mozzarellou

Mozzarella všechny ingredience krásně spojí, pokrm je lehčí, než když použiješ ...
Zdravě a chutně /27.09.16
Pochoutka z cukety s rýží a masem

Pochoutka z cukety s rýží a masem

Ideální večeře – lehká a plná vitaminů. Můj přítel sice ještě rád přikusuje ...
Zdravě a chutně /20.08.08
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.

Lenka Kokošková, Plzeň

Zdravě a chutně /16.06.13
Kuře na kyselém zelí

Kuře na kyselém zelí

Rychlý a výborný oběd pro milovníky kuřete, zelí a brambor.

Zuzana Kuzníková, Orlová...

Zdravě a chutně /06.09.12
Kukuřice s dresinkem

Kukuřice s dresinkem

Preferuji zeleninu, bez masa se klidně obejdu.
Milan Plch, Brno
Zdravě a chutně /10.10.08
Aspikové bábovičky

Aspikové bábovičky

Babička dělávala sulc, já dávám přednost zdravější variantě – aspiku. Manžel ho ...
Zdravě a chutně /22.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu