Reklama
Cuketa plněná krůtím masem
Fotogalerie:

Cuketa plněná krůtím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lehký letní oběd

Podle receptu Pavlíny Švédové z Rožmitálu

Ingredience

  • 4 menší cukety
  • trocha soli a pepře
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 500 g krůtího mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 rajský protlak
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 150 g strouhaného sýra
  • na ozdobu čerstvá bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Omyté cukety podélně rozkrojíme, dužinu vydlabeme, vnitřky osolíme a opepříme a předpečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut.

  2. krok2

    Zatím nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli a osmahneme ji na oleji. Přidáme mleté maso, necháme ho zatáhnout, pak přidáme část pokrájené cuketové dužiny, drcený česnek, rajský protlak, sušenou bazalku, sladkou papriku a nakonec většinu strouhaného sýra.

  3. Předpečené cukety naplníme připravenou masovou směsí, vrátíme je do trouby a zapékáme dalších 10–15 minut.

  4. Hotové cukety posypeme zbylým sýrem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trojúhelníčky s vločkami

Trojúhelníčky s vločkami

Vyzkoušej tuhle pochoutku, obsahuje jen samé zdravé věci. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /13.09.16
Ředkvičky s dipem a bochánky

Ředkvičky s dipem a bochánky

Tyto bochánky máme moc rádi. Vypadají pracně, ale určitě stojí za trochu námahy.
...
Zdravě a chutně /13.03.13
Polentová kaše s přírodními krůtími medailonky

Polentová kaše s přírodními krůtími medailonky

Polenta se vyrábí z kukuřice. Já jsem ji poprvé ochutnala v Chorvatsku, teď ji ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Nakládané  kedlubny

Nakládané kedlubny

Výborné k masu i jen tak na zobání.


Milada Stará, Rychnov

Zdravě a chutně /08.04.17
Závitek s kozím sýrem

Závitek s kozím sýrem

Nejlepší přílohou je  salát Coleslaw.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /19.05.15
Salát s kozím sýrem

Salát s kozím sýrem

Salát mám nejraději s výrazným sýrem.
Lenka Bocková, Liberec
Zdravě a chutně /24.10.08
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama