Reklama
Čočkový salát
Fotogalerie:

Čočkový salát

Dana Staňků

Praha
Manžel nejí vůbec žádné luštěniny, ale tohle kupodivu ano.
Dana Staňků, Praha

Ingredience

  • 1/2 balení čočka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 cibule
  • 1 lžíce ocet
  • 1/4 lžičky pepř
  • 1 lžička cukr pískový
  • 1 sklenička olivy s papričkou
  • 3 rajčata
  • 2 okurky sterilované

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme v osolené vodě tak, aby zůstala sypká. Scedíme ji a necháme vychladnout.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli dáme do 50 ml vody, přidáme pepř, ocet a cukr a dáme vařit. Hned jak voda vzkypí, odstavíme.
  3. K čočce přidáme nakrájené olivy, okurky a rajčata. Nakonec do směsi vlijeme vystydlý nálev s cibulí. Promícháme. Podáváme s opečeným chlebem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu. Lucie Strakošová, Trnávka
Zdravě a chutně /11.03.12
Salát z králíka

Salát z králíka

Jeho výborná chuť tě příjemně překvapí.
Jaroslava Ptáčková, Turnov
Zdravě a chutně /21.01.10
Křenové jednohubky s jeřabinou

Křenové jednohubky s jeřabinou

Mám ráda chuť jeřabin. Zavařuji je každý rok.
Helena Šmídová, Přelouč
Zdravě a chutně /03.05.12
Penne s cuketou

Penne s cuketou

Tento letně svěží pokrm jsme prvně s manželkou okusili na dovolené. Tak nám zachutnal, ...
Zdravě a chutně /23.11.10
Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka

Má příjemnou a osvěžující chuť.

Veronika Suková, Ostrava

Zdravě a chutně /30.08.17
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu