Reklama
Čočkovo-zeleninová polévka
Fotogalerie:

Čočkovo-zeleninová polévka

Eva Krojová

Trnová
Naše oblíbená rychlovka, která je chutná a zasytí.
Eva Krojová, Trnová

Ingredience

  • 250 ml čočka
  • 1 cibule
  • 1 kostka masox
  • 1 paprika červená
  • 1 česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku a zeleninu uvaříme ve 2 l vody doměkka. Přidáme masox, zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky.
  2. Povaříme, osolíme a opep-říme dle chuti. Podáváme s opečenou houskou.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Obměna tradičního vepřa knedla zela. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /07.11.15
Portobello s kuskusem

Portobello s kuskusem

Podávej jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /19.05.14
Kuřecí salátek

Kuřecí salátek

Lahodný kuřecí salátek se zeleninou, který je vhodný i jako lehký oběd.

Iveta ...

Zdravě a chutně /31.01.13
Rýžové překvapení

Rýžové překvapení

Kombinace rýže a krabích tyčinek je vynikající.
Žaneta Zemanová, Jablunkov
Zdravě a chutně /10.10.08
Farfalle s artyčoky

Farfalle s artyčoky

Jednoduchý, ale skvělý recept, který jsem získala na dovolené.

Martina Jiroutová, ...

Zdravě a chutně /04.06.16
Lahůdkový zeleninový salát

Lahůdkový zeleninový salát

V létě báječně osvěží i pořádně zasytí.
Veronika Khandlová, Benešov
Zdravě a chutně /23.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu