Reklama
Čočkové karbanátky
Fotogalerie:

Čočkové karbanátky

Erika Kostková

Most

Dokonce i našim mlsným dětem chutnaly tyto luštěninové karbanátky mnohem víc než klasické masové.
  

Erika Kostková, Most

Ingredience

  • Karbanátky:
  • 280 g vařená čočka
  • 8 lžic strouhanka
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžíce římský kmín
  • 1 lžička sušené chilli papričky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 160 g vlašské ořechy
  • 160 ml olivový olej
  • 1 vejce
  • Omáčka:
  • 200 ml bílý jogurt
  • 1 kyselá okurka
  • 1 stroužek česnek
  • trocha soli a čerstvě mletého pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čočku přes noc namočíme do vody, druhý den vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme.

  2. Do mixéru dáme strouhanku, česnek, kmín, chilli, sůl, pepř a smícháme. Vsypeme jádra vlašských ořechů a rozmixujeme najemno. Přidáme studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo rozmixujeme. Nakonec vmícháme celé vejce. Z hmoty vytvarujeme karbanátky.

  3. krok3

    Zbývající olej zahřejeme na nepřilnavé pánvi a  karbanátky opékáme z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky dáme okapat na papírovou utěrku.

  4. krok4

    Nakládanou kyselou okurku nakrájíme najemno, česnek oloupeme a též najemno nakrájíme nebo prolisujeme. Oboje vmícháme do jogurtu a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

  5. Karbanátek  podáváme v celozrnné housce s oblohou a jogurtovou omáčkou jako zdravý hamburger.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety. Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.01.15
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Salát Caesar

Salát Caesar

REDAKCE DOPORUČUJE
Zdravě a chutně /22.03.18
Míchaný salát

Míchaný salát

Míchaný salát z ředkviček, ledového salátu a rajčat, ozdobený vařeným vejcem, ...

Zdravě a chutně /10.09.13
Zapečené nudle s rajčaty

Zapečené nudle s rajčaty

Krásně nasají šťávu z rajčat i smetanu, takže jsou šťavnaté.

Romana ...

Zdravě a chutně /11.06.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama