Reklama
Čočkové karbanátky
Fotogalerie:

Čočkové karbanátky

Erika Kostková

Most

Dokonce i našim mlsným dětem chutnaly tyto luštěninové karbanátky mnohem víc než klasické masové.
  

Erika Kostková, Most

Ingredience

  • Karbanátky:
  • 280 g vařená čočka
  • 8 lžic strouhanka
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžíce římský kmín
  • 1 lžička sušené chilli papričky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 160 g vlašské ořechy
  • 160 ml olivový olej
  • 1 vejce
  • Omáčka:
  • 200 ml bílý jogurt
  • 1 kyselá okurka
  • 1 stroužek česnek
  • trocha soli a čerstvě mletého pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čočku přes noc namočíme do vody, druhý den vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme.

  2. Do mixéru dáme strouhanku, česnek, kmín, chilli, sůl, pepř a smícháme. Vsypeme jádra vlašských ořechů a rozmixujeme najemno. Přidáme studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo rozmixujeme. Nakonec vmícháme celé vejce. Z hmoty vytvarujeme karbanátky.

  3. krok3

    Zbývající olej zahřejeme na nepřilnavé pánvi a  karbanátky opékáme z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky dáme okapat na papírovou utěrku.

  4. krok4

    Nakládanou kyselou okurku nakrájíme najemno, česnek oloupeme a též najemno nakrájíme nebo prolisujeme. Oboje vmícháme do jogurtu a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

  5. Karbanátek  podáváme v celozrnné housce s oblohou a jogurtovou omáčkou jako zdravý hamburger.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se šmakounem

Kuskus se šmakounem

U nás doma je toto zdravé jídlo oblíbené. Kateřina Radvanová, Havířov
Zdravě a chutně /09.04.09
Kuřecí pahorek

Kuřecí pahorek

Podáváme s omáčkou z marinády.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /24.03.16
Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Mrkvová polévka s rajčaty

Mrkvová polévka s rajčaty

Výrazná chuť určitě zaujme.

Jitka Pavlíčková, Strakonice

Zdravě a chutně /01.10.14
Čínské nudle s tofu

Čínské nudle s tofu

Z tofu připrav pokrm, který zachutná všem.
Lenka Klinkorová, Písek
Zdravě a chutně /11.11.10
Okurkové soudečky s krabí náplní

Okurkové soudečky s krabí náplní

Rychlá, lehká a chutná večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /27.02.12
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama