Reklama
Čočková pomazánka
Fotogalerie:

Čočková pomazánka

Šárka Adámková

Praha
Olivový olej pomazánku zjemní a citron jí dodá příjemně pikantní chuť. Pomazánka z čočky je nejchutnější na tmavém pečivu.
Šárka Adámková, Praha

Ingredience

  • Pomazánka
  • 1,5 hrnku voda
  • 1 hrnek čočka červená
  • 2 rajčátka cherry
  • trochu bazalka sušená
  • olej olivový s citronovou příchutí sůl podle chuti
  • 1 lžíce
  • Ozdoba
  • kousek paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme ve vodě (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
  2. Rozmixujeme ji, přidáme sůl, bazalku, olej a nadrobno nakrájená rajčátka.
  3. Pomazánku podáváme na dýňovém chlebu a ozdobíme ji červenou paprikou.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guacamole s vejci

Guacamole s vejci

Andrea Janáková, Polička
Zdravě a chutně /18.03.20
Zeleninový salát proti jarní únavě

Zeleninový salát proti jarní únavě

Pampeliška se hodí i do salátů.
Božena Kolářová, Nový Knín
Zdravě a chutně /17.03.10
Pohankový chléb

Pohankový chléb

Petra Válová, Milevsko

Zdravě a chutně /28.03.18
Salát s kuskusem

Salát s kuskusem

Podávej s rozpečenou bagetou.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /10.04.13
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová,...
Zdravě a chutně /31.03.09
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Jestliže ti vyhovuje chuť a vůně muškátového oříšku, můžeš špetku přidat, ...
Zdravě a chutně /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu