Reklama
Čočková pomazánka
Fotogalerie:

Čočková pomazánka

Šárka Adámková

Praha
Olivový olej pomazánku zjemní a citron jí dodá příjemně pikantní chuť. Pomazánka z čočky je nejchutnější na tmavém pečivu.
Šárka Adámková, Praha

Ingredience

  • Pomazánka
  • 1,5 hrnku voda
  • 1 hrnek čočka červená
  • 2 rajčátka cherry
  • trochu bazalka sušená
  • olej olivový s citronovou příchutí sůl podle chuti
  • 1 lžíce
  • Ozdoba
  • kousek paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme ve vodě (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
  2. Rozmixujeme ji, přidáme sůl, bazalku, olej a nadrobno nakrájená rajčátka.
  3. Pomazánku podáváme na dýňovém chlebu a ozdobíme ji červenou paprikou.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často. Zuzka Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /04.12.14
Amarantové sušenky

Amarantové sušenky

Vlaďka Suchá, Orlová

Zdravě a chutně /02.02.18
Pohanka s cibulkou a brynzou

Pohanka s cibulkou a brynzou

Recept jako od bači ze salaše.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Zdravě a chutně /26.03.14
Rybí polévka se zeleninovými noky

Rybí polévka se zeleninovými noky

Znám lidi, kteří nemají rádi rybí polévky. Asi neochutnali tu opravdu dobře uvařenou.
...
Zdravě a chutně /29.03.10
Krémová  cuketová  polévka

Krémová cuketová polévka

Pokud máš otevřené bílé víno, přidej kapku.

Gabriela Jílková, Polička

Zdravě a chutně /25.10.16
Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu