Červená čočka je dobře stravitelná.
Olga Dláskalová, Frýdek-Místek
Ingredience
- 150 g červená čočka
- 1 stroužek česnek
- 1 cibule
- 2 sterilované papriky
- 2 kyselé okurky
- 1 malá sklenice majonézy
- pepř a sůl podle chuti
- 2 ks ciabatta
- 1 lžíce máslo
- Na ozdobu:
- 2 jarní cibulky
- pár lístků petrželky
- 50 g sýr (niva, ementál apod.)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku uvaříme (potřebuje kratší dobu než hnědá) a necháme ji vychladnout.
-
Pak ji smícháme s ostatními ingrediencemi. Ciabattu rozkrojíme, opečeme na másle, poklademe čočkovým salátem a ozdobíme ciculkou, petrželkou a sýrem.