Reklama
Čočka s paprikou
Fotogalerie:

Čočka s paprikou

Petra Poláková

Liberec
Neboj se vyzkoušet můj recept, je to opravdu vynikající jídlo, které navíc velmi zvláštně voní!
Petra Poláková, Liberec

Ingredience

  • 8 paprika zelená
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • kousek zázvor
  • 200 g čočka červená
  • 200 g rajčata loupaná konzervovaná
  • 500 ml vývar zeleninový
  • špetka chilli
  • 1/2 lžičky kari
  • špetka sůl
  • 3 proužky na ozdobu paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté papriky překrojíme, zbavíme semen a dáme na plech vymazaný 1 lžící oleje grilovat asi na 25 minut.
  2. Zatím nadrobno pokrájíme cibuli, na plátky nakrájíme česnek a nastrouháme zázvorový kořen. Cibuli, česnek i zázvor zpěníme na zbylém oleji, přidáme čočku, rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
  3. Ke konci vaření přidáme na nudličky nakrájené grilované papriky a dochutíme kořením a solí. Čočku podáváme jako samostatný chod nebo s opečenými toasty, bagetou či celozrnným pečivem.
     
    TIP: Místo méně obvyklé červené čočky můžeš použít také běžnou hnědou čočku.
    Toto jídlo se dá docela dobře jíst i studené.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska s jarní zeleninou

Treska s jarní zeleninou

Jemné rybí maso nepotřebuje žádné složité recepty, je lepší jen lehce podtrhnout jeho...
Zdravě a chutně /04.05.15
Kuličky z kuskusu

Kuličky z kuskusu

Křupavá dobrota je se salátem lahodná.
Milada Komárková, Opava
Zdravě a chutně /04.08.11
Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Báječná kombinace šťavnatého masíčka, lahodné zeleniny a jemného sýra.

Lenka ...

Zdravě a chutně /18.06.13
Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Vypadá to úplně jako rizoto, ale je to lepší!
Martina Najdrová, Lomnice n. Lužnicí
...
Zdravě a chutně /09.03.09
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
Kapustové karbanátky s dipem

Kapustové karbanátky s dipem

Karbanátky připravené v troubě obsahují mnohem méně tuku.

Vít Zrzavý,  Ostrava

Zdravě a chutně /23.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu