Reklama
Cizrnový salát s polníčkem
Fotogalerie:

Cizrnový salát s polníčkem

Michaela Sychrová
Michaela Sychrová
Bruntál

Tento salát je výborný pro horké letní dny.

Michaela Sychrová, Bruntál

Ingredience

  • 250 g cizrna
  • dle chuti bylinky
  • dle chuti zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cizrnu namočíme do vody, nejméně přes noc, klidně i déle, rychleji se potom uvaří.

  2. Pro lepší stravitelnost je vhodné do hrnce s cizrnou přidat bylinky. Vaříme až do změknutí a krátce před koncem osolíme. Poté scedíme a propláchneme.

  3. Je vhodně z cirny odstranit slupečky. To se udělá tak, že po uvaření cizrnu promneme nad sítkem v rukách, tím odstraníme část slupeček. Postup opakujeme několikrát.

  4. K cizrně přidáme olej dle chuti, nakrájenou zeleninu a dokořeníme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané sójové maso

Nakládané sójové maso

Posílám recept na výbornou lahůdku ze sójového masa. Díky naložení nepoznáte, že jde...
Zdravě a chutně /19.02.13
Severská ryba

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé.
Hana Doležalová, Třebíč
Zdravě a chutně /20.01.10
Zapečené brambory se sójovými kostkami

Zapečené brambory se sójovými kostkami

Levné a zdravé jídlo přijde vhod vždycky. Ochutnej můj recept.
Jindřiška ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Barevný bulgur

Barevný bulgur

Ať teplý, nebo studený, bulgur se zeleninou a houbami je skvělým obědem na letní ...

Zdravě a chutně /18.09.17
Gratinované kuřecí plátky s rajčetem a sýrem, opečené brambory

Gratinované kuřecí plátky s rajčetem a sýrem, opečené brambory

Výborné a odlehčené jídlo. Připravuji pro slavnostní příležitosti.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /04.05.12
Zelný závitek plněný rýží

Zelný závitek plněný rýží

Maso vůbec není potřeba, i tak je to velká pochoutka.

Jana Kokošková, Brno

Zdravě a chutně /17.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu