Tento salát je výborný pro horké letní dny.
Michaela Sychrová, Bruntál
Ingredience
- 250 g cizrna
- dle chuti bylinky
- dle chuti zelenina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu namočíme do vody, nejméně přes noc, klidně i déle, rychleji se potom uvaří.
-
Pro lepší stravitelnost je vhodné do hrnce s cizrnou přidat bylinky. Vaříme až do změknutí a krátce před koncem osolíme. Poté scedíme a propláchneme.
-
Je vhodně z cirny odstranit slupečky. To se udělá tak, že po uvaření cizrnu promneme nad sítkem v rukách, tím odstraníme část slupeček. Postup opakujeme několikrát.
-
K cizrně přidáme olej dle chuti, nakrájenou zeleninu a dokořeníme.