Reklama
Cizrnový salát
Fotogalerie:

Cizrnový salát

Jaroslava Štefánková

Zlín
Ráda zkouším nové recepty a hlavně ty na lehká a zdravá jídla. V poslední době jsem přišla na chuť této pochoutce z cizrny. Dá se podle chuti a nálady obměňovat. Není nijak pracná.
Jaroslava Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 200 g cizrna
  • 1 vejce
  • 1 kapie
  • 2 cibulka jarní
  • 200 g kapie nakládaná
  • 100 ml smetana zakysaná
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cizrnu namočíme a necháme přes noc nabobtnat. Poté ji doměkka uvaříme, slijeme vodu a necháme oschnout. Kapii důkladně opláchneme, přepůlíme a vydlabeme.
  2. krok2 Zálivku připravíme ze zakysané smetany, kterou smícháme s hořčicí, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
  3. krok3 Uvařenou cizrnu v misce smícháme s polovinou zálivky, nakrájenou nakládanou kapií, nasekanou jarní cibulkou a vše promícháme.
  4. Uvaříme vejce, necháme ho zchladnout ve studené vodě a poté oloupeme a přepůlíme.Cizrnovou směs naplníme do kapiových půlek, pokapeme zbytkem zálivky a navrch položíme půlky vajíček.

    TIPY: Kdo má rád majonézu, může smíchat napůl zakysanou sme­tanu s majonézou a hořčicí.
    Do salátu lze použít i cizrnu konzervovanou ve slaném nálevu.
    Kdo má rád masité chutě a chce jíst zdravě, může do salátu přidat i nakrájeného tuňáka z konzervy, kterého prohřejeme na orestovaném česneku. Tuňáka pak restujeme jen krátce, aby se neporušila jeho vlákna.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky plněné mangem

Papriky plněné mangem

Někdy přidám nakrájený pršut. Jaroslav Staněk,  Rakovník
Zdravě a chutně /13.09.16
Cuketová pánvička

Cuketová pánvička

Jednoduchý a rychlý recept, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky, ale i zbytky z ledničky.

...

Zdravě a chutně /26.04.12
Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Dietní, a přesto chutný

Irena Procházková, Dolní Újezd

Zdravě a chutně /07.09.19
Květák na paprice

Květák na paprice

Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou
Zdravě a chutně /17.09.09
‚‚Vegoš‘‘ s houbami

‚‚Vegoš‘‘ s houbami

Díky droždí je plný vitaminů.
Petra Temiaková, Praha
Zdravě a chutně /23.12.11
Zapečená brokolicová pomazánka

Zapečená brokolicová pomazánka

Brokolice je velice zdravá zelenina, mimo jiné obsahuje hořčík a jód. Vařím z ní velmi...
Zdravě a chutně /19.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu