Ingredience
- 200 g cizrna
- 1 vejce
- 1 kapie
- 2 cibulka jarní
- 200 g kapie nakládaná
- 100 ml smetana zakysaná
- 1 lžíce hořčice plnotučná
- pepř
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu namočíme a necháme přes noc nabobtnat. Poté ji doměkka uvaříme, slijeme vodu a necháme oschnout. Kapii důkladně opláchneme, přepůlíme a vydlabeme.
-
Zálivku připravíme ze zakysané smetany, kterou smícháme s hořčicí, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
-
Uvařenou cizrnu v misce smícháme s polovinou zálivky, nakrájenou nakládanou kapií, nasekanou jarní cibulkou a vše promícháme.
-
Uvaříme vejce, necháme ho zchladnout ve studené vodě a poté oloupeme a přepůlíme.Cizrnovou směs naplníme do kapiových půlek, pokapeme zbytkem zálivky a navrch položíme půlky vajíček.
TIPY: Kdo má rád majonézu, může smíchat napůl zakysanou smetanu s majonézou a hořčicí.
Do salátu lze použít i cizrnu konzervovanou ve slaném nálevu.Kdo má rád masité chutě a chce jíst zdravě, může do salátu přidat i nakrájeného tuňáka z konzervy, kterého prohřejeme na orestovaném česneku. Tuňáka pak restujeme jen krátce, aby se neporušila jeho vlákna.