Reklama
Cizrnový salát
Fotogalerie:

Cizrnový salát

Kateřina Holečková

Litoměřice
Hodí se při dietách, cizrna tě zasytí.
Kateřina Holečková, Litoměřice

Ingredience

  • 200 g cizrna
  • 3 rajčata
  • 1 jogurt bílý
  • 2 lžíce majonéza
  • 2 okurky sterilované
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cizrnu necháme v hrnci s vlažnou vodou, nejlépe do druhého dne, nabobtnat. Druhý den přebytečnou vodu vyměníme za novou a cizrnu doměkka uvaříme. Zálivku připravíme smícháním jogurtu a majonézy.
  2. krok2
    Přidáme najemno nasekanou cibulku a okurky, podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku promícháme s cizrnou a nakrájenými rajčaty.
  3. krok3 Na závěr do salátu vmícháme na kostičky nakrájené uvařené vejce. Kousek vejce a rajčat si schováme na ozdobu. Salát podáváme vychlazený.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehký salát s mangem

Lehký salát s mangem

Je plný minerálů a vitaminů. Lucie Koláčková, Bruntál
Zdravě a chutně /07.10.11
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Šťavnaté jarní mrkvičky jsou ideální.

Barbora Tichá, Beroun

Zdravě a chutně /03.02.14
Lečo s jogurtem

Lečo s jogurtem

Zdravá a šťavnatá letní klasika.

Terezie Kouřilová, Zlín

Zdravě a chutně /24.03.13
Salát z mladého zelí

Salát z mladého zelí

Hotový salát by se měl ještě nechat alespoň 30 minut proležet v lednici, aby se chutě ...

Zdravě a chutně /29.07.17
Brokolice s nivou

Brokolice s nivou

Tato příloha se hodí ke každému masu.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /19.04.13
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

...
Zdravě a chutně /16.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu