Ingredience
- 200 g cizrna
- 3 rajčata
- 1 jogurt bílý
- 2 lžíce majonéza
- 2 okurky sterilované
- 1 cibule
- 2 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu necháme v hrnci s vlažnou vodou, nejlépe do druhého dne, nabobtnat. Druhý den přebytečnou vodu vyměníme za novou a cizrnu doměkka uvaříme. Zálivku připravíme smícháním jogurtu a majonézy.
-
Přidáme najemno nasekanou cibulku a okurky, podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku promícháme s cizrnou a nakrájenými rajčaty.
-
Na závěr do salátu vmícháme na kostičky nakrájené uvařené vejce. Kousek vejce a rajčat si schováme na ozdobu. Salát podáváme vychlazený.