Ingredience
- 250 g cizrna
- 3 lžíce olej olivový
- 2-3 stroužky česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka chilli
- hrst petržel
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme nejlépe přes noc máčet.
-
Druhý den vodu vylijeme a cizrnu v čerstvé vodě povaříme, dokud nezměkne (přibližně 1 hodinu).
-
Vodu slijeme, vychladlou cizrnu rozmixujeme s olivovým olejem, zamícháme prolisovaný česnek, dochutíme solí, hrubě mletým pepřem a špetkou chilli.
-
Vše promícháme vidličkou a ozdobíme petrželkou.TIP: V lednici vydrží hummus i několik dní.
Okořenit se dá nejrůznějšími druhy koření, výborné je například karí nebo sladká paprika.
Hummusem můžeme naplnit třeba arabský chléb.