Reklama
Cizrnový hummus
Fotogalerie:

Cizrnový hummus

Karolina Krejčí

Klatovy
Tuhle netradiční luštěninu podávej nejlépe s kouskem celozrnného chleba, jako přílohu přidej čerstvou zeleninu. Tvoje zažívání ti bude vděčné.
Karolina Krejčí, Klatovy

Ingredience

  • 250 g cizrna
  • 3 lžíce olej olivový
  • 2-3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka chilli
  • hrst petržel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme nejlépe přes noc máčet.
  2. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu v čerstvé vodě povaříme, dokud nezměkne (přibližně 1 hodinu).
  3. Vodu slijeme, vychladlou cizrnu rozmixujeme s olivovým olejem, zamícháme prolisovaný česnek, dochutíme solí, hrubě mletým pepřem a špetkou chilli.
  4. Vše promícháme vidličkou a ozdobíme petrželkou.
     
    TIP: V lednici vydrží hummus i několik dní.
    Okořenit se dá nejrůznějšími druhy koření, výborné je například karí nebo sladká paprika.
    Hummusem můžeme naplnit třeba arabský chléb.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s ananasem a surimi

Salát s ananasem a surimi

Zkus kombinaci zajímavých chutí. Michaela Maťovčíková, Český Brod
Zdravě a chutně /14.10.11
Dalamánky  s otrubami

Dalamánky s otrubami

Domácí jsou vždycky nejlepší.

Eva Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /01.06.14
Libové masíčko na smetaně s brokolicí

Libové masíčko na smetaně s brokolicí

Hodí se k obědu i večeři, rodina si vždy pochutná.

Helena Hájková, Kralovice

Zdravě a chutně /20.09.17
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Špagety s uzeným tofu

Špagety s uzeným tofu

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.03.18
Rajčata pečená s toasty

Rajčata pečená s toasty

Večeře, které nikdo neodolá.

Anna Poláková, Kolín

Zdravě a chutně /21.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu