Reklama
Cizrnový hummus
Fotogalerie:

Cizrnový hummus

Karolina Krejčí

Klatovy
Tuhle netradiční luštěninu podávej nejlépe s kouskem celozrnného chleba, jako přílohu přidej čerstvou zeleninu. Tvoje zažívání ti bude vděčné.
Karolina Krejčí, Klatovy

Ingredience

  • 250 g cizrna
  • 3 lžíce olej olivový
  • 2-3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka chilli
  • hrst petržel

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme nejlépe přes noc máčet.
  2. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu v čerstvé vodě povaříme, dokud nezměkne (přibližně 1 hodinu).
  3. Vodu slijeme, vychladlou cizrnu rozmixujeme s olivovým olejem, zamícháme prolisovaný česnek, dochutíme solí, hrubě mletým pepřem a špetkou chilli.
  4. Vše promícháme vidličkou a ozdobíme petrželkou.
     
    TIP: V lednici vydrží hummus i několik dní.
    Okořenit se dá nejrůznějšími druhy koření, výborné je například karí nebo sladká paprika.
    Hummusem můžeme naplnit třeba arabský chléb.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s vločkovou zavářkou

Polévka s vločkovou zavářkou

Tuto polévku si oblíbí i ti‚ kteří jinak ovesné vločky rádi nemají. Marcela ...
Zdravě a chutně /13.04.10
Zelenina Jardiniére

Zelenina Jardiniére

Před podáváním vyjmi svazek bylinek.

Petra Wolfová, Kralupy

Zdravě a chutně /20.06.15
Jáhlová polévka

Jáhlová polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.
Lucie Waloszková, Třinec
Zdravě a chutně /19.03.10
Ementálový salát

Ementálový salát

Dobrý tip pro ty, co nemusejí moc zeleninu.
Dana Dostálová, Mohelnice
Zdravě a chutně /09.03.09
Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Tuňákový salát s kuskusem

Tuňákový salát s kuskusem

Všechno, kde je tuňák, mi chutná.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /01.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu